گزارش سفر دکتر فاطمه واثق رحیم پرور به سوئیس
گزارش سفر دكتر فاطمه واثق رحيم پرور، معاون پژوهشی دانشکده به سوئيس و شرکت در Iranian- Swiss Workshop روز شنبه 15تیرماه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ دکتر فاطمه واثق رحیم پرور، معاون پژوهشی و عضو هیات علمی گروه آموزشی مامایی و بهداشت باروری در قالب هیأت اعزامی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و به همراه نمایندگانی از وزارت علوم و دانشگاههای زیرمجموعه به سوئیس سفر کرده بود؛ روز شنبه 15 تیرماه گزارشی مفصل از سفرش ارائه داد.
توضیح این که سفر هیات اعزامی به کشور سوئیس از 27 تا 31 خرداد 98 به منظور بازدید از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی کشور سوئیس و ایجاد فرصت ارتباط و تعامل با دانشگاهها و مراکز علمی این کشور انجام شد.
وی در توضیح روند سفر انجام شده گفت: در روز اول با حضور معاون بینالملل دانشگاه از دانشگاه زوریخ بازدید و در نشستی با حضور اعضای هیئت رئیسه و معاون پزشکی دانشگاه زوریخ شرکت کردیم.
وی ادامه داد: دکتر کردی، معاون بین الملل دانشگاه در این دیدار توضیحاتی در مورد فعالیتهای میز همکاریهای علمی ایران و سوئیس که در دانشگاه علوم پزشکی تهران مستقر است ارائه داد وخدمات آموزشی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و زمینههای موجود برای همکاری و تعاملات مشترک با دانشگاهها، مراکز علمی و درمانی سوئیس را شرح داد.
وی افزود: در ادامه برای آشنایی با ظرفیتهای مختلف مراکز علمی این کشور از بیمارستان دانشگاهی زوریخ و بخش قلب این بیمارستان 900 تخت خوابی و در ادامه از بیمارستان 120 تخت خوابی Balgrist که بیمارستان تخصصی ارتوپدی، ستون فقرات و پزشکی ورزشی که در بحث توانبخشی و بازتوانی بسیار پیشرفته و توسعه یافته است، بازدید شد. بعد از این بازدید گروه بر اساس علایق و تخصص کاری به تفکیک از بیمارستان روانپزشکی دانشگاه زوریخ و مرکز تحقیقات بیمارستان Balgrist رفتند. ملاقات با دو نفر از اساتید روانپزشکی، زمینه برقراری تعاملات تحقیقاتی بین دانشگاه زوریخ و دانشگاه علوم پزشکی تهران را فراهم کرد.
دکتر واثق رحیم پرور گفت: این دانشگاه متشکل از هفت دانشکده است و هفت ویژگی این دانشگاه را داشتن رنک بالا، برنامه ها و انستیتوهای تحقیقاتی برجسته، دانشجو و استاد از سراسر دنیا، برنامه های انگلیسی و آلمانی، آزمایشگاه های معتبر هنری، فعالیت های فوق برنامه و قرارداشتن در قلب اروپا مطرح کرد.
وی ادامه داد: در روز دوم برای شرکت در کارگاه به شهر Winterthur رفتیم و ما میهمان دانشکده حرفه های سلامت (ZHOW School of Health Professions) بودیم. در این دانشکده، برنامه های کارشناسی پرستاری و مامایی و کارشناسی ارشد پرستاری و مامایی وجود دارد. همچنین در زمینه انجام تحقیقات مشترک، برگزاری دوره های مشترک کارشناسی ارشد و سایر دوره های مشترک از زمینه های مهم همکاری های دوطرفه با این دانشکده می باشد.
وی همچنین از تمرکز این دانشکده بر فیلدهای بالینی سخن گفت.
معاون پژوهشی دانشکده پرستاری و مامایی با توضیح وب سایت این دانشکده گفت: تحقیقات در پرستاری و مامایی زمینه های تحقیقاتی در وب سایت این دانشگاه موجود است و پروژه ها و خلاصه دستاوردهای آنها نیز در وب سایت قرار داده شده و همه می توانند از آن بهره مند شوند.
وی با تاکید بر این که بیشتر تحقیقات این دانشگاه حاصل همکاری های بین المللی و دارای گرنت هستند؛ از استقبال دانشگاه های سوئیس برای انجام تحقیقات و طرح های مشترک با سایر کشورها سخن گفت: 70 درصد مقالات دانشگاه های سوئیس با همکاری های بین المللی به چاپ رسیده است.
وی در ادامه گفت: در کارگاه ضمن معرفی دستاوردها و ظرفیت های آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط سایر همراهان؛ بنده نیز دانشکده پرستاری و مامایی تهران را به عنوان بزرگترین، قدیمی ترین و برجسته ترین دانشکده پرستاری و مامایی کشور معرفی کردم. همچنین حضور در این کارگاه، فرصتی بود که با محققین سوئیسی حاضر تعاملات لازم در خصوص برقراری همکاری های تحقیقاتی انجام شود و در خصوص چگونگی برقراری همکاری بین اساتید دانشکده پرستاری و مامایی تهران و محققین پرستار یا مامای سویسی بحث و گفتگو شد. همچنین برای انجام چند پروژه مشترک، تفاهم اولیه صورت گرفت. به علاوه جهت برگزاری دوره های آموزشی مشترک نیز صحبت های اولیه انجام شد.
دکتر واثق رحیم پرور افزود: بازدید از مرکز مهارت های بالینی مامایی، آزمایشگاه حرکتی و درمان شغلی، موجب تبادل علمی و تجربه خوبی شد. آموزش احیای نوزاد به دانشجویان کارشناسی مامایی با استفاده از ماکتی پیشرفته و تاکید بر یادگیری ضروری احیای نوزاد برای این دانشجویان و همچنین استفاده از یک ماکت زایمان که توانایی برقراری ارتباط کلامی با دانشجویان را داشت، از نکات مثبت این بازدید بود. در واقع صحبت های فردی که در اتاق فرمان بود، توسط بلندگویی که به ماکت وصل شده بود، پخش می شد. به نظر می رسد که اجرای این ایده جالب و ساده، می تواند در آموزش مهارت های ارتباط با بیمار به دانشجویان بسیار کاربردی باشد.
معاون پژوهشی دانشکده همچنین از وجود فرصت های همکاری با مراکز دانشگاهی سوییس و استقبال آنها از این همکاری ها سخن گفت و این سفر را فرصت مغتنمی برای ایجاد تعامل دو طرفه و همکاری های آموزشی و پژوهشی مشترک دانست.
برای مشاهده وب سایت دانشکده اینجا کلیک کنید:
https://www.zhaw.ch/en/university/
ارسال به دوستان