افتتاح کلینیک بیوامپدانس در مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

افتتاح کلینیک بیوامپدانس در مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

کلینیک بیوامپدانس در مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از تازه ترین اتفاقات در مرکز تحقیقات نفرولوژی افتتاح کلینیک بیوامپدانس (In body) در این مرکز تهران واقع در مجتمع بیمارستانی امام خمینی است که برای بیماران نیازمند ارزیابی وضعیت مایعات و ترکیب عضلانی و چربی بدن هستند ضروری است. این بیماران معمولا شامل بیماران قلبی، کبدی و کلیوی  و من جمله بیماران دیالیزی می شود.

دستگاه بادی آنالایزر (10)s کاربرد مناسبی در این خصوص بویژه در بخش دیالیز دارد که می تواند جایگزین مناسبی برای دستگاههای گران قیمت و حجیم دیگر باشد.

این دستگاه با دقت بالا از طریق مکانیسم BIA و با ارسال جریان خفیف الکتریسیته با فرکانسهای مختلف  و اندازگیری مقاومت و ولتاژ جریان نهایتا با دقت بسیار بالا آب داخل و خارج سلولی بدن و به دنبال آن میزان عضلات و چربی بدن را به تفکیک اندامها و تنه به نمایش می گذارد. و از طریق این دستگاه می توان به میزان دقیق پروتئیین بدن دست پیدا کرد و میزان متابولیسم پایه و وضعیت تغذیه ای بیمار ر ا ارزیابی نمود.

موارد کاربرد این دستگاه کم حجم و سبک:

1-    محاسبه میزان آب اضافی در بدن بیمارانی که نیاز به  دیالیز دارند از طریق محاسبه وزن خشک بیمار و مقایسه با وزن فعلی وی و تعیین آب اضافی بدن جهت کاهش دقیق حجم اضافی آب بدن که نقش مهمی در سلامتی بیمار دارد.

2-    محاسبه میزان چربی و عضلات بدن به تفکیک اندامها و تنه که با این روش می توان به بررسی سلامتی افراد از نظر تغذیه و میزان فعالیت بدنی پی برد و رژیم و فعالیت مناسب برای سلامتی فرد را تعیین کرد.

3-    در بیماران بستری در بخشهای مختلف بیمارستانی و بخصوص ICU می توان با بررسی میزان پروتئین سلولی به وضعیت تغذیه ای و نیاز بیمار به میزان مواد پروتئینی پی برد و نحوه تغذیه بیمار بخصوص بیماران در کما یا بی تحرک را با دقت محاسبه و کنترل کرد. با بررسی میزان متابولیسم پایه می توان تغذیه بیمار را بررسی و در خصوص مناسب بودن آن اظهار نظر و آن را اصلاح کرد.

4-    در بیماران با مدت بستری طولانی و یا آسیب دیده همانند سکته های مغزی که توان حرکتی آنها محدود شده می توان میزان عضلات اندامها را به تفکیک اندازگیری نموده و در صورت لزوم ورزشهای مناسب را تجویز نمود و بعد کنترل مجدد نمود تا از تحلیل بیش از حد عضلات مطلع شده و تا حد امکان از آن جلوگیری نمود و اثر بخشی درمانهای مناسب را با این روش کنترل کرد.

5-    میزان چاقی اندامها و بخصوص چاقی شکمی را می توان با دقت بالا محاسبه و درمان مناسب را کنترل و پیگیری کرد.

6-    کشف ادم اندامها در مراحل اولیه  در بیماران مبتلا به نارسایی عروق اندامها یا اختلال سیستم لنفاوی اندام از جمله قابلیت های دیگر ین دستگاه است.

 نحوه کار با دستگاه و آماده سازی بیمار:

انجام تست در حدود نیم ساعت طول می کشد.
بیما ردر حالت درازکش یا نشسته قرار می گیرد.
قبل از آن بیمار باید مثانه و روده خود را تخلیه کرده باشد و هیچ شئ فلزی و موبایل همراه بیمار نباشد.
دستگا به صورت پرتابل در کنار تخت بیمار قرار گرفته و با وصل کردن الکترودها به مچ دست و پای بیمار کار شروع می شود.
در طی مراحل انتقال جریان ضعیف به بدن بیمار که حدود 15 دقیقه طول می کشد بیمار هیچ تحرکی نباید داشته باشد و اندامها با فاصله از تنه قرار می گیرد و بیمار هیچ حسی از بابت عبور جریان ندارد.
در این مرحله امواج الکتریکی به نوبت به اندامها و بعد تنه ارسال شده و با اندازگیری مقاومت  و ولتاژ نهایتا میزان آب داخل و خارج سلولی با دقت بالا ثبت و بعد موارد ذکر شده محاسبه و نمایش داده می شود و چارت تهیه شده و مقادیر محاسبه شده را می توان پرینت کرده و پزشک معالج نهایتا در طی مدت 15 دقیقه وضعیت بدن بیمار را بررسی کرده و درمانهای لازم را انجام می دهد.

هم اکنون به مدت 6 ماه است که در مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران واقع در مجتمع بیمارستانی امام خمینی از این دستگاه استفاده می شود و تا کنون بسیاری از نیازهای بیماران دیالیزی را برطرف کرده است. لازم به ذکر است با انتشار این خبر به بیمارستانهای دیگر بیماران دیگر مراکز دیالیز نیز به صورت سرپایی پذیرش شده اند و از این دستگاه استفاده کرده اند. این بیماران با دانستن وزن خشک خود و مقدار حجم اضافی آب بدن خود در هنگام دیالیز کمتر رنج می برند.

کلمات کلیدی