با حضور بیش از 60تن از همکاران نفرولوژیست کشور سمینار تازه های بیماریهای گلومرولی آغاز به کار کرد
در یازدهمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات نفرولوژی با همکاری قطب علمی آموزشی نفرولوژی کشور در خصوص « تازه های بیماریهای گلومرولی اولیه و درگیری های گلومرولی در بیماریهای سیستمیک» بحث و بررسی شد.
در یازدهمین سمینار نفرولوژی که چهارشنبه 2 دی 94 در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد؛ درابتدا دکتر سید منصور گتمیری قائممقام قطب علمی آموزشی نفرولوژی کشور؛ به معرفی اجمالی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: از یکصد هزار بیمار کلیوی، 53 هزار نفر آنان را بیماران دیالیزی و پیوندی تشکیل می دهند که نیازمند روش های درمانی جایگزین کلیه هستند.
وی افزود: باقیمانده بیماران از یکصد هزار بیمار کلیوی نیز طی ماه های آینده ممکن است به دیالیز و پیوند نیاز پیدا کنند.
دکتر گتمیری با بیان اینکه دیابت مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی است؛ خاطرنشان کرد: بیش از 55 درصد بیماران کلیوی که در نهایت ناگزیر به استفاده از دیالیز و پیوند می شوند، دیابت دارند، اگر جلوی دیابت را بگیریم از ابتلا به بیماریهای کلیوی نیز پیشگیری خواهد شد.
دبیر علمی سمینار فوق ادامه داد: 25 درصد مردم فشارخون غیرطبیعی بالاتر از حد نرمال دارند و اگر به فشارخون توجه نشود به بیماریهای مزمن کلیوی و سپس نارسایی کلیه مبتلا خواهند شد.
قائممقام قطب علمی آموزشی نفرولوژی کشور؛ تصریح کرد: ارتقای آگاهی مردم در مصرف داروها نقش موثری در پیشگیری از بیماریهای کلیوی دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه، از عفونت ها به عنوان یکی دیگر از عوامل خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی نام برد و گفت: از عفونت های ساده تا عفونت های ویروسی و باکتریایی می توانند موجب بیماریهای کلیوی شوند.
دکتر گتمیری گفت: با آزمایش های قبل از تولد و تشخیص های به موقع بعد از تولد می توان از بیماریهای کلیوی ژنتیکی پیشگیری کرد.
قائممقام قطب علمی آموزشی نفرولوژی کشور، چاقی و اضافهوزن را بهعنوان یکی دیگر از عوامل خطر ابتلا به بیماریهای کلیوی دانست و یادآور شد: حدود 40 درصد مردم مبتلا به اضافهوزن و 28 درصد آنان مبتلابه چاقی هستند که این اضافهوزن و چاقی روی کلیه ها اثر سوء دارد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه؛ افزود: بررسی دفع پروتئین و آلبومین اضافی در ادرار صبحگاهی، ارزانترین آزمایش تشخیص بیماریهای کلیوی است که به مردم و پزشکان توصیه می شود، البته می توان با قطع مصرف بی رویه مسکن، پرهیز از مصرف دخانیات، کاهش مصرف نمک و کاهش وزن، بیماریهای کلیوی را درمان کرد.
سپس دکتر مسلم بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه بیماریهای کلیوی یکی از شایع ترین علتهای مرگ و میر در دنیا محسوب می شود؛ گفت: البته بار این مسئولیت بزرگ به عهده نفرولوژیست هاست چرا که نیاز است علم خود را به روز کنند و در اختیار مردم قرار دهند.
وی تأکید کرد: اساتید مرکز تحقیقات نفرولوژی، از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند چرا که هدف متعالی دارند و برای ارتقای سلامت مردم گامهای ارزشمندی برداشته اند.
این استاد پیشکسوت و فرزانه دانشگاه، گفت: گردهماییهای دانش آموختگان در چنین سمینارهایی حائز اهمیت است چرا که مطالب مفیدی توسط آنها مطرح می شود.
توضیح اینکه؛ سمینار تازه های بیماریهای گلومرولی باهدف « ارتقای دانش حوزههای تخصصی و فوق تخصصی نفرولوژی و دانش عمومی» از دوم تا چهارم دی ماه سال جاری در بیمارستان امام خمینی (ره) با 12 امتیاز بازآموزی در حال برگزاری است، همچنین در این سمینار ملی دو کارگاه جانبی با عناوین «دیالیز صفاقی» و «بیوامپدانس» با بیش از 60 سخنرانی برگزار خواهد شد.
اهمیت دیابت و کنترل قند، اهمیت فشارخون و آسیب کلیوی، دفع غیرطبیعی پروتئین، اهمیت چاقی و اضافهوزن، دیالیز صفاقی، نقش و اهمیت مصرف آب در بیماریهای کلیوی و ... ازجمله موارد مورد بحث و بررسی در این سمینار است.
ارسال به دوستان