دکتر عباسی در کنگره بیماری مزمن کلیه و تازه های آن، بر تامین آهن مورد نیاز بیماران مزمن کلیوی تاکید کرد

دكتر عباسي در كنگره بيماري مزمن كليه و تازه هاي آن، بر تامين آهن مورد نياز بيماران مزمن كليوي تاكيد كرد

دبير اجرايي كنگره، خستگي زودرس، بي‌ حالي، رنگ ‌پريدگي، اختلال در تمركز را از علايم شايع كم ‌خوني فقر آهن خواند و تاكيد كرد بيماران نارسايي مزمن كليوي بيش از ديگر افراد جامعه نياز به تامين آهن دارند.

دكتر عباسي درحاشيه كنگره بيماري‌ هاي مزمن كليه و تازه‌هاي آن كه صبح روز چهارشنبه 31 خرداد ماه در تالار مركز تصويربرداري برگزار شد تصريح كرد: بيماري نارسايي مزمن كليه مي تواند باعث از كار افتادن عملكرد كليه شود كه اگر در مراحل اوليه تشخيص داده شود مانع از پيشرفت بيماري مي شود.
دبير اجرايي كنگره، هدف از برگزاري اين كنگره را اطلاع رساني به مردم بخصوص جامعه پزشكي خواند كه توجه بيشتري  به اين بيماري داشته باشند و افزود: اين بيماري در مراحل اوليه بدون علامت است و متاسفانه خيلي از بيماران تا وقتي كه علائم آن ايجاد نشود به پزشك مراجعه نمي كنند.
وي ضعف، بي اشتهايي، تهوع، استفراغ، رنگ پريدگي، تنگي نفس، خارش و خواب آلودگي و در مراحل پيشرفته تر تشنج و كما را از علائم نارسايي مزمن كليه خواند و تصريح كرد: اين بيماري در مراحل اوليه بدون علامت است و بهترين اقدام در مورد آن پيشگيري است.
 دكتر عباسي با اشاره به ميزان شيوع اين بيماري در كشور گفت: آماري كه وجود دارد مربوط به مراحل پيشرفته نارسايي كليه  است كه نشان مي دهد حدود 30 هزار نفر از جمعيت كشور بيماران دياليزي و پيوند كليه هستند.
 وي بر حفظ تعادل آهن در بيماران مزمن كليوي تاكيد كرد و افزود: اين بيماران بيش از ديگر افراد جامعه دچار فقر آهن مي شوند البته فقر آهن موجب ابتلا به بيماري كليوي نمي شود.
دكتر عباسي آهن را از عناصر ضروري در خون سازي خواند و تصريح كرد: كمبود آهن باعث ابتلا به كم‌ خوني مي‌ شود و اين نوع كم‌ خوني نسبتا شايع است.
وي افزود: خستگي زودرس، بي‌ حالي، رنگ ‌پريدگي از علايم شايع كم ‌خوني فقر آهن است و به علت تاثير آهن در ساختمان آنزيم ها، كمبود اين ماده باعث اختلال در تمركز مي‌شود.
فوق تخصص نفرولوژي دانشگاه، درباره نوع مصرف آهن در بيماران كليوي گفت: در برخي شرايط كه نارسايي پيشرفته كليه و كمبود شديد آهن ايجاد نشده، آهن خوراكي براي بيمار تجويز مي شود ولي توصيه مي شود آهن به صورت تزريقي تجويز شود چرا كه جذب آهن به صورت خوراكي كافي نيست و عوارض تهوع و استفراغ ايجاد مي كند كه در بيماران نارسايي مزمن كليه خود باعث بي اشتهايي و سوء تغذيه مي شود.
دكتر عباسي منابع پروتئين حيواني را سرشار از آهن خواند كه بيماران مبتلا به نارسايي كليوي در مصرف آن محدوديت دارند و افزود: بايستي بيماران به جاي فراورده هاي گوشتي  به منابع پروتئيني غني با ارزش غذايي بالا دسترسي داشته باشند ولي به دليل هزينه بالاي آن، آهن مورد نياز خود را به صورت داروهاي مكمل غذايي تامين مي كنند.
منبع: سایت روابط عمومی

کلمات کلیدی