دکتر لسان پزشکی در کنگره بیماری مزمن کلیه به ارتباط فشار خون بالا، سن و وزن با بیماری مزمن کلیه تاکید کرد
دكتر محبوب لسان پزشكي، فوق تخصص نفرولوژي در بيمارستان امام خميني (ره)، در گفتگو با راديو سلامت، در خصوص بيماري مزمن كليه، مراجعه به پزشك متخصص را در افرادي كه حتي بيماري هم ندارند توصيه كرد.
دكتر محبوب لسان پزشكي فوق تخصص نفرولوژي و استاد بيمارستان امام خميني (ره) در حاشيه كنگره بيماريهاي مزمن كليه و تازههاي آن كه صبح روز پنجشنبه 1 تير 91 در تالار مركز تصويربرداري برگزار شد، طي گفتگويي با راديو سلامت، با اشاره به رابطه مستقيم افزايش سن و شيوع بيماري مزمن كليه در افراد افزود: سن در همه ارگانها تاثيرگذار است و در مورد عملكرد كليهها هم اهميت بسيار زيادي دارد نارسايي مزمن كليه يكي از بيماريهاي است كه باعث ميشود كليهها از كار بيفتد و فرد نيازمند دياليز و پيوند كليه شود.
وي در ادامه اضافه كرد: بيماريهاي متعددي ميتواند از اين نظر تاثيرگذار باشد كه در راس آن ديابت است كه در ايران و دنيا نيز شايع است.
دكتر لسان پزشكي تصريح كرد: افزايش فشار خون، افزايش سن، افزايش وزن و پديد آمدن ديابت از عوارضي است در افراد مسن بشتر ديده مي شود بنابراين توجه به اين فاكتورها و درمان مناسب ميتواند در پيشگيري از عوارض آن در كليه ها موثر باشد.
وي افزود: نارسايي مزمن كليه يك بيماري است كه تقريباً در اكثريت موارد بدون درد است بنابراين اين طوري نيست فرد به علت درد به پزشك مراجع كند بنا بر اين در افراد حتي جوان و ميان سالي كه خيلي مشكلي هم ندارد ما نياز به اين داريم كه از عملكرد كليهها مطمئن شويم و اگر افراد مراجعه به پزشكي داشته باشند و با آزمايش دادن خون و ادرار و روش هاي تصوير برداري ساده مثل سونوگرافي ميتواند از عملكرد كليه هايشان مطلع شوند.
اين فوق تخصص كليه خاطر نشان كرد: اين تشخيص زودرس و به موقع مي تواند با درمان مناسب توام شود و در نتيجه از عوارض پيشرفته بيماري به ميزان قابل ملاحظه اي جلوگيري خواهد شد.
وي گفت: در افرادي كه سابقه بيماري كليه در خانواده دارند، اين امر حياتي تر و اساسيتر است مثلاً خيلي از افراد هستند كه مادرزادي و ارثي در خانوادههايشان است كه اينها بايد خيلي زودتر به پزشك متخصص مراجعه نمايند.
دكتر لسان پزشكي اضافه كرد: در افرادي كه هيچ مشكلي ندارد هم اگر يك بار به پزشك مراجعه كنند و از عملكرد كليههايشان مطلع شوند حتي اگر مشكل كوچكي هم داشته باشند با تشخص به موقع و درمان مناسب جلوي پيشروي آن را ميگيرند.
دكتر لسان پزشكي در پايان سخنان خود تاكيد كرد: افراد مبتلا به بيماري كليه، با توجه به اينكه ديابت و افزايش فشار خون در راس عللي هستند كه ميتوانند باعث نارسايي مزمن كليه بشوند ما به تمام افرادي كه ديابت و يا افزايش فشارخون دارند توصيه ميكنيم كه به پزشكان متخصص كليه مراجعه كنند و از عملكرد كليه خود مطلع بشوند تا اين بيماران دچار نارسايي مزمن كليه نشوند.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال به دوستان