دکتر لسان پزشکی در کنگره بیماری مزمن کلیه، مصرف بی رویه مسکن ها و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از عوامل تاثیرگذار در نارسایی مزمن کلیه خواند

دكتر لسان پزشكي در كنگره بيماري مزمن كليه، مصرف بي رويه مسكن ها و داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي از عوامل تاثيرگذار در نارسايي مزمن كليه خواند

رييس كنگره مراحل ابتدايي نارسايي كليه را بدون علامت خواند و توصيه كرد براي جلوگيري از پيشرفت بيماري حداقل يكبار عملكرد كليه ها مورد بررسي قرار گيرد.

درحاشيه كنگره بيماري‌ هاي مزمن كليه و تازه‌هاي آن كه صبح روز چهارشنبه 31 خرداد ماه در تالار مركز تصويربرداري برگزار شد، دكتر لسان پزشكي هدف از انتخاب موضوع كنگره را توجه بيشتر به بيماري نارسايي مزمن كليه با توجه به افزايش تعداد مبتلايان به اين بيماري خواند و تصريح كرد: اين بيماري علاوه بر كاهش كيفيت زندگي، از نظر اقتصادي و اجتماعي نيز بار سنگيني را بر جامعه تحميل مي كند و آشنايي با اين اختلال و درمان آن مي تواند در حفظ جان بيمار و بهبود كيفيت زندگي نقش بسيار مهمي داشته باشد.
استاد نفرولوژي دانشگاه، با اشاره به عوامل نارسايي مزمن كليه افزود: در ايران ديابت اولين و پرفشاري خون دومين عامل ايجاد نارسايي مزمن كليه است البته عوامل ديگر نظير بيماري هاي ارثي و عفونت هاي اداري و سنگ كليه نيز در بروز اين بيماري نقش دارند.
وي با تاكيد بر اهميت كاركرد مناسب كليه در بدن گفت: نقش دفعي كليه در آب و نمك فقط جزئي از عمكلرد آن است در حالي كه كاهش كاركرد آن تاثير منفي در تمام ارگان هاي بدن از جمله  قلب و عروق، سيستم عضلاني و سيستم عصبي دارد و كيفيت زندگي بيمار را تحت تاثير قرار مي دهد.
دكتر لسان پزشكي مصرف بي رويه مسكن ها و داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي را از ديگر عوامل خطرزا خواند افزود: اين داروها ممكن است توسط پزشك در موارد مجاز تجويز شود يا به صورت نابجا با دز نامناسب و در زمان طولاني توسط افراد مصرف شود كه در هر دو صورت مي تواند تاثير منفي بر عملكرد كليه داشته  و فرد را دچار نارسايي مزمن كليه كند.
وي با اشاره به تاثير افزايش سن بر عملكرد كليه افزود: با افزايش سن در همه اندام‌ هاي بدن از جمله كليه تغييراتي به وجود مي‌آيد و اگر اين تغييرات با بيماري ‌هاي ديگر مانند چاقي، پرفشاري خون و ديابت همراه باشد، عوارض شديدتري ايجاد مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه اضافه كرد: با افزايش سن به علت اختلالات ساختاري، حجم و وزن كليه كم شده و بر عملكرد آن تاثير مي گذارد در نتيجه قدرت كليه در دفع مواد زايد به طور نسبي كاهش يافته و كليه نمي‌تواند ادرار را به طور نسبي غليظ يا رقيق كند.
عضو هيات علمي دانشگاه با اشاره به راه هاي پيشگيري از بيماري مزمن كليه تصريح كرد: نارسايي مزمن كليه برخلاف سنگ كليه كه ممكن است با درد همراه باشد در بيشتر مواقع بدون علامت است بنابراين توصيه مي شود همه افراد بخصوص آنهايي  كه سابقه خانوادگي ابتلا به عوارض كليوي دارند، حتي در سنين نوجواني يك بار وضعيت كليه‌هاي خود را بررسي كنند.
وي يكي از راه هاي پيشگيري از نارسايي مزن كليه را كاهش عوامل بيماري زا همراه با افزايش سن خواند و افزود: با كنترل قند خون در بيماران ديابتي و استفاده از رژيم غذايي كم نمك وداروهاي ضد فشار خون در بيماران فشار خون بالا مي توان با وجود افزايش سن آسيب به كليه ها را كم كرد.
منبع: سایت روابط عمومی

کلمات کلیدی