دکتر مازیار، رعایت نکات تغذیهای را در جلوگیری از بروز فشار خون و کنترل آن ضروری دانست
دكتر سيما مازيار متخصص نفرولوژي، تأكيد كرد مصرف لبنيات كم چرب، ميوه و سبزيجات فراوان در پيشگيري ازابتلا به فشار خون و در صورت ابتلا، در كنترل آن بسيار مؤثر است.
سمينار فشار خون صبح روز 22 فروردين 92 پنجمين روز از هفته سلامت و به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه در سالن آمفي تئاتر سازمان مركزي برگزار شد.
دكتر سيما مازيار متخصص نفرولوژي، رعايت نكات تغذيهاي را در جلوگيري از بروز فشار خون و كنترل آن ضروري دانست و گفت: در شرايط امروزي رعايت اين نكات اندكي مشكل به نظر ميرسد بيشتر اوقات افراد فكر ميكنند تغذيه معمول خود را ادامه دهند و براي كنترل فشار خون خود به پزشك مراجعه كرده و دارو استفاده نمايند، متأسفانه انجام اين كار بسيار اشتباه است همانطور كه ميدانيم هر دارويي عوارضي دارد.
وي ادامه داد: كنترل فشار خون با دارو، اثر كمتري نسبت به كنترل فشار خون با تغيير سبك زندگي در بيماران دارد.
دكتر مازيار تصريح كرد: ديده شده در بسياري از افراد كه داروهاي ضد فشار خون مصرف ميكنند افت فشار مناسبي در شب ندارند به طور مثال، در فردي كه با دارو فشار خونش 13 شده با فردي كه بدون دارو فشار خونش 13 است، تفاوت بسيار است فرد دوم وضعيت بهتري دارد چون در طول شب نيز افت فشار خواهد داشت.
اين متخصص نفرولوژي اظهار داشت: وقتي بيماري با فشار خون بالا به پزشك مراجعه ميكند در مراحل اوليه پزشك بايد توصيههاي تغذيهاي ارايه دهد و آگاهيهاي اوليه را به بيمار داده و حتي از بيمار بخواهد كه به يك متخصص تغذيه مراجعه كند و بداند كه قسمت عمدهاي از درمان او به تغذيه مناسب بستگي دارد.
وي يكي از مهمترين عوامل تغذيه در بيماران مبتلا به فشار خون را مصرف بسيار كم نمك به ميزان 6 گرم در كل غذا عنوان كرد و گفت: بسياري از مواد غذايي مثل شير و گوشت به صورت طبيعي داراي نمك هستند ترجيحأ نبايد در هنگام خوردن غذا از نمكدان استفاده كرد مصرف زياد پتاسيم در مواد غذايي مهمترين عامل ابتلا يا تشديد فشار خون است.
دكتر مازيار فست فودها، انواع سسها، كنسروها و نيز بسياري از غذاها كه درهنگام خوردن، شور نيستند ولي داراي نمك هستند را از عوامل ابتلا به فشارخون دانست و گفت: اين غذاها نبايد استفاده شوند ولي در صورت تمايل هر چندماه يكبار به خاطر تغيير ذائقه و به صورت تفنني اشكالي ندارد.
وي توصيه كرد: افرادي كه مبتلا به بيماري فشار خون، ديابت و بيماري مزمن كليه هستند بسيار كم، نمك استفاده كنند حتي پنيري كه براي صبحانه استفاده ميشود اگر شور است بايد در آب قرار داده شوري آن را گرفته و سپس استفاده كنند همچنين بايد از ناني استفاده كنند كه بينمك يا كم نمك باشد.
دكتر مازيار مصرف لبنيات كم چرب، ميوه و سبزيجات فراوان را در پيشگيري ازابتلا به فشار خون و در صورت ابتلا در كنترل آن موثردانست.
وي در پايان گفت: افراد نبايد رژيم دلخواه خود را داشته باشند و بدون تجويز پزشك از مكملهاي كلسيمي و ويتامين D استفاده كنند بر اساس مطالعات متعددي كه در دنيا انجام شده اين مكملها هيچ اثري بر روي كنترل فشار خون ندارند بلكه فقط خوردن كلسيم، ويتامين D و پتاسيم در مواد غذايي مؤثر هستند.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال به دوستان