دکتر گتمیری بر اهمیت بیماری فشار خون با توجه به تغییر الگوی بیماری ها به سمت بیماری های غیر واگیر تاکید کرد

دكتر گتميري بر اهميت بيماري فشار خون با توجه به تغيير الگوي بيماري ها به سمت بيماري هاي غير واگير تاكيد كرد

دكتر گتميري در مراسم افتتاحيه سمينار يك روزه فشار خون، از غربالگري و سنجش فشار خون هزاران بيمار در هفته سلامت خبر داد و تاكيد كرد با توجه به تغيير الگوي بيماري ها به سمت بيماري هاي غير واگير توجه به موضوع فشار اهميت زيادي مي يابد.

در اين سمينار كه 22 فرودين ماه در سالن آمفي تئاتر دانشگاه برگزار شد، دكتر گتميري برگزاري سمينار فشار خون را در ادامه برنامه هاي هفته سلامت خواند و افزود: 7 اوريل را همه ساله سازمان بهداشت جهاني به عنوان روز جهاني بهداشت گرامي مي دارد و هر سال شعاري براي آن انتخاب مي شود كه اين شعار متناسب با مهمترين مسئله اي كه ممكن است  سلامت آحاد بشر را در جوامع مختلف تهديد كند.
دبير علمي سمينار، با اشاره به انتخاب مناسب موضوع فشار خون  گفت: با توجه به اينكه در همه جوامع و بخصوص كشور ما الگوي بيماري ها به سمت بيماري هاي غيرواگير تغيير ماهيت داده مسئله فشار خون انتخاب مناسبي است.
وي يادآور شد، در كشور ما از سال 1383 با مصوبه شوراي فرهنگ عمومي كشور و شوراي عالي انقلاب فرهنگي روز جهاني بهداشت  در قالب هفته سلامت برگزار مي شود كه اين خود شاخصي است كه نشان مي دهد نظام مديريتي كشور براي سلامت اهميت زيادي قائل است.
دبير  ستاد برگزاري هفته سلامت با بيان اينكه دانشگاه علوم پزشكي تهران به تبعيت از سياست هاي كلي نظام و وزارت بهداشت و هماهنگ با دستگاه هاي ذي مدخل در امر سلامت برنامه هاي مختلفي را براي هفته سلامت تدارك ديده است افزود: جلسات ستاد برگزاري هفته سلامت پيش از تعطيلات نوروز آغاز شد و از همان زمان بسياري از شبكه ها و بيمارستان هاي ما ايستگاه هاي سنجش فشار خون و مراكز غربالگري فشار خون را برپا كردند به طوري كه هزاران بيمار مورد غربالگري و سنجش فشار خون قرار گرفته و براي افرادي كه فشار خون داشتند بسياري از مراكز به صورت رايگان آزمايشات اوليه را انجام و آنها را به مراكز تخصصي ارجاع دادند.
دكتر گتميري با اشاره به اختصاص صفحه ويژه هفته سلامت در وب سايت دانشگاه تصريح كرد: همكاران با بيش از يكصد تن از اساتيد و صاحبنظران گروه هاي مرتبط با موضوع فشار خون و عوارض ناشي از آن ارتباط گرفته و مصاحبه هاي مختلفي انجام دادند. همچنين دهها پمفلت با امضا و تاييد اساتيد صاحب نام رشته هاي مختلف توليد شد كه بيش از 30 هزارتاي آن در اين هفته توزيع مي شود و فردا هم كه روز همايش پياده روي است تعداد زياد ديگري توزيع خواهد شد.
دبير ستاد برگزاري هفته سلامت، با اشاره به همايش پياده روي در پارك نهج البلاغه گفت: پياده روي فردا از ساعت 7 تا 10 صبح با حضور وزير بهداشت، رييس دانشگاه، مقامات شهرداري و استانداري، مهمانان ويژه و بيش از 2 تا 3 هزار تن از همشهريان و عزيزان خانواده دانشگاه در پارك نهج البلاغه برگزار مي شود.
وي افزود: در طول اين سه ساعت سعي مي شود حدود 5/1 تا 2 كيلومتر پياده روي و نرمش هاي سبك انجام  و در خلال آن پيام هاي مربوط به فشار خون و پمفلت هاي مختلف ارايه شود. همچنين براي ايجاد هيجان بيشتر بيش از 50 جايزه نسبتا نفيس و 8 جايزه نفيس تر  اهدا خواهد شد كه در ميان جوايز دستگاه فشار خون، اسكوتر و دوچرخه نيز وجود دارد در نهايت اين همايش به صبحانه سالم متشكل از شير كم چرب و پنير كم نمك منتهي مي شود.
دكتر گتميري با اشاره به برپايي ايستگاه هاي غربالگري فشار خون در نماز جمعه فردا افزود: حدود 10-15 گروه به سنجش فشارخون و انتقال پيام فشار خون را جدي بگيريم در قسمت خواهران و بردارن مبادرت خواهند كرد.
 دبير علمي سمينار از برگزاري سمينار سالانه مركز تحقيقات نفرولوژي با موضوع فشار خون در تيرماه خبر داد و افزود: با توجه به سمينارهاي سالانه مركز تحقيقات نفرولوژي كه امسال دهمين سمينار آن برگزار مي شود، از سال گذشته با ارزيابي ها و رايزني هاي مختلف موضوع فشار خون را انتخاب كرديم و بعد متوجه شديم كه شعار بهداشت جهاني نيز فشار خون است انشاء الله در تيرماه كنفرانس سه روزه اي با بيش از 50 سخنراني برگزار خواهد شد كه حدود 40 سخنران آن نفرولوژيست ها و 10-15 سخنران ديگر از متخصصان رشته هاي مرتبط با نفرولوژي و فشار خون هستند.
 

منبع: سایت روابط عمومی

کلمات کلیدی