نشست خبری کنگرهی سه روزهی بیماری مزمن کلیه و تازههای آن/ معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی از ابتلای بیش از 10 درصد مردم به بیماری مزمن کلیه خبر داد
دكتر سيد منصور گتميري در نشست خبري كنگره سه روزهي بيماري مزمن كليه و تازههاي آن گفت نارسايي مزمن كليه در عين شايع بودن به نوعي همهي ارگانهاي بدن را تحت تاثير منفي قرار ميدهد.
نشست خبري كنگره سه روزهي بيماري مزمن كليه و تازههاي آن، روز چهارشنبه 24 خرداد 91 با حضور دكتر گتميري، معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه و دبير علمي كنگره و دكتر محمدرضا عباسي، معاون اجرايي اين مركز و دبير اجرايي كنگره در سالن جلسات مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) برگزار شد.
دكتر گتميري در اين نشست با بيان اينكه مركز تحقيقات نفرولوژي بيمارستان امام هشتمين برنامهي خود را برگزار ميكند علت انتخاب موضوع بيماريهاي مزمن كليه را شايع بودن آن اعلام كرد و گفت: بيماري مزمن كليه در اكثر جوامع شايع است ولي در جوامعي مثل جامعه ما كه به لحاظ شاخصهاي سلامتي مثل اميد به زندگي يا ميانگين عمر رو به رشد است، افراد مجال بيشتري براي ابتلا به بيماري مزمن كليه دارند و هر جامعهاي كه مسنتر و عمر افراد آن طولانيتر باشد بيماري مزمن كليه در آنجا شايعتر است.
وي افزود: خوشبختانه شاخصهاي سلامت كشور ما در دو سه دهه اخير رو به افزايش بوده و آخرين گزارش وزارت بهداشت نيز نشان ميدهد كه كه ميانگين اميد به زندگي افزايش پيدا كرده كه اين مساله ما را نسبت به عوارض دوره سالمندي متوجه ميكند و يكي از آن مسائل، بيماري مزمن كليه است.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه دليل برگزاري كنگره را همين موضوع عنوان كرد و گفت: در جوامعي مثل كشورهاي غربي بيش از 15 درصد افراد بالغ مبتلا به نارساييهاي مزمن كليه هستند و با توجه به
كمتر بودن نسبي ميانگين متوسط عمر در كشور ما نسبت به آنها اگر ميزان اين بيماري در ايران را حدود 10 درصد در نظر بگيريم برآورد ميشود بالاي 5 ميليون نفر در كشور نارسايي مزمن كليه داشته باشند و از آنجاييكه حدود 70 تا 80 آنها پنهان و درجات خفيفي از بيماري را دارا هستند، خودشان نيز از وجود بيماري باخبر نيستند و اين نبود آگاهي از بيماري مشكلاتي را به وجود ميآورد كه مهمترين آن سير سريعتر اين بيماري است. نداشتن اطلاعات از بيماري و توجه نكردن به عوامل خطر و كنترل نكردن آنها باعث پيشرفت سريعتر آن ميشود بنابراين لازم است آگاهي مردم و بدنه جامعه پزشكي به طور مرتب نسبت به نارسايي مزمن كليه افزايش پيدا كند.
دبير علمي كنگره سه روزهي بيماري مزمن كليه و تازههاي آن در ادامه گفت: در اين كنگره بيش از 50 سخنراني با عناوين مخلتف نارسايي مزمن كليه تدارك ديده شده كه از 31 تا 2 تير 91 به مدت سه روز برگزار ميشود و در آن جنبههاي مختلف تشخيصي و درماني و پيشگيري اين بيماري مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي افزود: اين كنگره براي همه گروههاي پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي و همه تخصصهاي رشته پزشكي داراي 13 امتياز بازآموزي است.
دكتر گتميري با بيان اينكه مركز تحقيقات نفرولوژي در طول سالهاي گذشته و در هر دوره حداقل يك جلد كتاب را همزمان با كنگره ارائه كرده و سخنرانيها به صورت مكتوب هم ارائه ميشود افزود: سال گذشته دو جلد كتاب با عنوان عفونتهاي ادراري و عفونت در بيماران پيوند كليه و دياليز ارائه شد و امسال نيز دو جلد كتاب با عنوان نارسايي كليه و تازههاي آن در دو جلد و در 640 صفحه منتشر شده كه مولفان آن همان افرادي هستند كه مقالات خود را در سمينار ارائه ميدهند.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه با اشاره به اينكه يك جلد از خلاصه مقالات هم تدوين شده گفت: همزمان با كنگره خلاصه مقالات در مجلدي به شركتكنندگان ارائه خواهد شد.
دكتر گتميري با بيان اينكه نارسايي مزمن كليه در عين شايع بودن به نوعي ارگانهاي بدن را تحت تاثير منفي قرار ميدهد، علت بيش از 50 عنوان سخنراني در اين كنگره را تلاش براي بررسي اثرات بد نارسايي كليه بر همه ارگانها عنوان كرد.
وي در ادامه افزود: غير از مباحث تعريف و مرحلهبندي بيماري مزمن كليه و نحوه بيماريابي در سطح جامعه عناويني چون فاكتورهاي وراثتي موثر در نارسايي كليه، اثرات نارسايي كليه بر قلب، دستگاه گوارشي، چشم، بافت استخواني اسكلتي و عضلاني، اثرات كم خوني، عوارض پوستي اختلالات رواني و عاطفي، روش تجويز دارو و موارد متعدد تاثيرگذار ديگر در اين سخنرانيها مورد بررسي نفرولوزيستها قرار ميگيرد.
وي از همكاري متخصصان رشتههاي مختلف مثل پزشكي هسته اي، راديولوژي، عفوني و زنان و زايماند ر اين كنگره خبر داد و گفت: تعدادي از سخنرانان از دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در كنگره حضور پيدا ميكنند.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي در ادامه با بيان اينكه نارسايي مزمن كليه به پنج مرحله تقسيم ميشود افزود: تعداد افرادي كه در مراحل اوليه نارسايي قرار دارند خيلي بيشتر از افرادي است كه در مراحل بالاتر هستند؛ علائم خفيفتر دارند و در مراحل ابتدايي تعداد بيشتري از مردم درگير هستند اگرچه اين افراد به اندازهي افراد مرحله 5 براي دولت هزينه ندارند ولي تعداد خيلي بيشتري را در برميگيرند؛ مهمتر اينكه 90 درصد آنها از بيماري خود مطلع نيستند.
وي با تاكيد بر اينكه اين گروهها نسبت به جمعيت عمومي كشورها هزينههاي بيشتري را در حوزه سلامت مصرف ميكنند افزود: اين مساله ثابت شده كه اين افراد دستكم سه برابر جمعيت معمولي بيشتر بستري ميشوند و وقتي بستري ميشوند طول زمان بيشتري را در بيمارستان ميگذرانند و ميزان داروهاي مصرفي آنها نسبت به جمعيت عمومي بيشتر است بنابراين نهتنها با كشف اين موارد كيفيت زندگيشان را بهتر ميكنيم بلكه كمك ميكنيم بيماري در هر مرحلهاي كه هست متوقف شود؛ با اين كار مقداري از هزينههاي نظام سلامت حفظ شده كه اين مساله هم به نفع خانواده و هم بيمهها و هم كل كشور است.
دكتر گتميري در پايان با ابراز اميدواري از اينكه اين كنگره پربار برگزار شود گفت: انتظار اين است كه اين مباحث به زبان سادهتر در اختيار مردم قرار دهيم زيرا آكاهي پزشكي يك طرف قضيه است و آگاهي مردم كه رسانهها مسئول آن هستند اهميت فوقالعاده زيادي دارد. اطلاع رساني سبب پيشگيري و جلوگيري از نارسايي مزمن كليه خواهد شد و از رسيدن افراد به مرحله دياليز و پيوندكليه جلوگيري مي كند.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال به دوستان