تبریک رئیس دانشگاه به مناسبت نوروز 1401
دکتر قناعتی: با کمک یکدیگر محیط بهتری برای دانشگاه بسازیم
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، در پیامی فرارسیدن نوروز 1401 را به همکاران، اعضای هیئتعلمی، پرستاران، کارکنان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی تهران تبریک گفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رئیس دانشگاه در پیامی با تبریک نوروز 1401، از همکاران دانشگاه خواست با کمک یکدیگر محیط بهتری را برای دانشگاه بسازند.
در پیام نوروزی رئیس دانشگاه آمده است:
فرارسیدن نوروز 1401 را به همکاران، اعضای هیئتعلمی، پرستاران، کارکنان، مدیران دانشگاه علوم پزشکی تهران تبریک عرض میکنم امیدوارم سالی پر از برکت، رحمت و گشایش پیش رو داشته باشید. پیشبینی میکنم، سال 1401 با گشایش مالی که خواهیم داشت، سال خوبی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد و بسیاری از مشکلات برطرف شود.
گزارش 6 ماهه رئیس دانشگاه
در 6 ماهی که در خدمت دانشگاه هستم، برنامه عملیاتی 4 ساله را تدوین کردیم و در این راستا معاونتها و اغلب بیمارستانها و دیگر مراکز زیرمجموعه دانشگاه، برنامه چهارساله خود را ارائه کردند. حرکت برنامه محور در دانشگاه شکلگرفته تا هیچ کاری بدون برنامه انجام نشود.
در عرصه عمرانی، بسیاری از پروژههای نیمهتمام دانشگاه، که برخی از آنها حدود 16 سال زمینمانده بود؛ ازجمله بیمارستان اسلامشهر از سرگرفته شد. بااعتبار خوبی که برای پروژه اسلامشهر درنظر گرفتهشده، امیدوارم این بیمارستان تا یک سال و نیم دیگر تکمیل شود.
مرکز بینالمللی علوم اعصاب (معروف به پروژه پرفسور سمیعی) واقع در اتوبان همت نیز پس از 7-8 سال، مجدداً شروع به کارکرده و با مذاکراتی که انجامشده، 49 درصد این پروژه به دانشگاه تعلق دارد که مابه ازای آن، به تکمیل پروژه کمک خواهیم کرد.
پروژه شریعتی 2 درحال سرعت گرفتن است. مهدی کلینیک و مرکز طبی کودکان 2 (حکیم)، در سال پیش رو، افتتاح میشوند. شهر علم شهید سلیمانی با مساحت 17-18 هکتار و در صورت موافقت سازمان اوقاف به افزایش 10 هکتار دیگر به این مجموعه، بزرگترین پارک فناوری را در اختیار خواهیم داشت که ظرفیت استقرار هزار شرکت استارتاپی را دارد.
در زمینه رفاه دانشجویان، 8 واحد بزرگ خوابگاهی در بلوار فردوس با ظرفیت بیش از 2 هزار دانشجو در دستور کار قرار دارد که انشاءالله نیازهای آینده دانشگاه در این حوزه را تأمین میکند.
در عرصه بینالملل، دانشگاه سبطین بهعنوان شعبه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا راهاندازی شده است. در این زمینه مدیران پیشین دانشگاه نیز تلاشهایی داشتند که به سرانجام نرسیده بود و در این دوره با کمک اتبعه حسینی و همکاری معاونت بینالملل دانشگاه، از مهرماه 1401(اکتبر 2022) نخستین گروه دانشجویان پزشکی در این دانشگاه پذیرش میشوند. تأمین هزینه این پروژه برعهده اتبعه حسینی و مدیریت علمی آن برعهده دانشگاه است. این پروژه افتخاری برای کشور و منبع ارزآوری خوبی برای دانشگاه خواهد بود. در این زمینه از تلاش همکاران بینالملل دانشگاه، بهویژه دکتر آیتی تشکر میکنم.
در عرصه تحقیقات، تلاش میکنیم، پژوهشها عدالت محور و مبتنی بر نیازهای واقعی جامعه توسعه یابد. محور پژوهشهای دانشگاه نباید صرفاً براساس شاخصهای کمی باشد بلکه پژوهشها باید برای جامعه مفید بوده و مبتنی بر حل معضلی از معضلات جامعه باشند. اینکه شمار مقالات افراد اختلاف فاحشی دارد و برخی چند ده و یا چند صد برابر سایرین مقاله دارند، نشاندهنده نوعی بیعدالتی و اجرا نشدن برنامه صحیح کلان پژوهشی است. رشد بیشازحد یک مرکز و رشد نکردن مراکز دیگر نشان میدهد بهجای برنامه محوری، سلیقهای و براساس شخص محوری و نفوذ سیاسی افراد کارها انجامشده که این مطلوب نیست. البته قصد ندارم زحمات بسیار محققان دانشگاه را خدشهدار کنم اما این وظیفه دانشگاه است که نیازهای پژوهشی را اعلام کند تا اعضای هیئتعلمی براساس اولویتها و محورهایی که دانشگاه تعیین میکند پژوهش انجام دهند و محققان آزادند در هر محور خلاقیتهای خود را بروز دهند. اینکه پژوهش یا هر کار دیگری وابسته به سلیقه افراد یا نیاز یک گروه خاص باشد درست نیست و از برنامههای دانشگاه است که این رویکرد را اصلاح کند.
در عرصه آموزش، ارتقا کیفیت آموزش پزشکان عمومی در دستور کار قرار دارد. باتوجه به اینکه انترن ها و استاجرها آموزش عملی خوبی نمیدیدند، بیمارستانهای ضیائیان و بهارلو بیشازپیش فعال شدند. امیدوارم انترن ها و استاجرها باحضور در درمانگاههای حاشیه دانشگاه و سایر مراکز درمانی بتوانند نقش خود را بهخوبی ایفا کنند و یاد بگیرند طبیب واقعی باشند. این مقوله مسئله مهمی است که متأسفانه مغفول مانده بود و باید برطرف شود.
در حوزه درمان به همت دکتر ناطقی برنامههای خوبی درحال انجام است. ساعات کار و فعالیت اعضای هیئتعلمی احصا و در قالب کارنامه به آنان گزارش میشود. این امر باهدف شناسایی افراد توانمند و دلسوز در دستور کار قرارگرفته وظیفه خود میدانیم افرادی را که برای دانشگاه زحمت میکشند شناسایی و مورد تشویق قرار دهیم. همه ما باید برای دانشگاه کارکنیم و اگر کسی به لحاظ ساعت کار و یا کمیت و کیفیت در کار کوتاهی کند مدیون دانشگاه است. به ازای حقوقی که دریافت میکنیم باید برای دانشگاه مفید باشیم. اگر میخواهیم کشورمان توسعه یابد، باید کاری کنیم میانگین 22 دقیقه کار مفید در ایران، به ساعتها کار مفید تبدیل شود و این وظیفه ملی، دینی و اخلاقی همه ماست و برای آن، در دانشگاه برنامه داریم.
دست یکایک شما را برای همکاری میفشارم و تأکید میکنم در این دوره شیوه مدیریتی دانشگاه بهجای مدیریت عمودی، مدیریت مسطح است. عدالت، دوری از فساد و رانت و توجه به درستکاری از اولویتهای دانشگاه است. مقوله فرهنگی را بهطورجدی پیگیری خواهیم کرد. در حوزه فرهنگ بهجای برخورد کلیشهای لازم است اخلاقیات را در جامعه گسترش دهیم. باید نقش آموزنده و منتوری اساتید برجسته اخلاقی دانشگاه مانند مرحوم استاد یلدا را برجسته کنیم و به سمتی برویم که دانشجویانمان افزون بر علم، اخلاق، انسانیت، پاکی، گذشت، جوانمردی و تمامی صفات خوب را فرابگیرند و آن را اشاعه دهند. طبابت فقط درمان بیمار نیست بلکه طبیب باید حکیم نیز باشد.
سایر رشتههای پرستاری و مامایی و پیراپزشکی و توانبخشی نیز برای دانشگاه بسیار مهم هستند. نقشی که پرستار در بالین بیمار دارد بسیار حساس و مهم است به همین دلیل باید برای همه رشتهها برنامهریزی شود. در این مدت دانشکده پرستاری و مامایی، پیراپزشکی و توانبخشی با دانشگاه همکاری خوبی داشتند و دانشکدههای دیگر نیز هماهنگی و همراهی خوبی دارند.
مجدداً سال نو را تبریک میگویم و امیدوارم در سال جدید، با کمک یکدیگر محیط بهتری را برای دانشگاه بسازیم و گامهای بلند بیشتری را برداریم.
سخنانم را با قطعهای که سرودهام به پایان میرسانم:
چونکه بهار میرسد چهچه بلبل به چمن
سبزه و گل پر بشود دامن هم دشت و دمن
ژاله عرق کند ز شرم چونکه رصد وصال او
لاله زخون عاشقان باز به گفتگوی او
سنبل و سوسن از طرب زلف گشاده از شعف
بوی خوشی ز یاسمن عطرفشان به هر طرف
ای که بهار آمده جلو یار آمده
اینهمه گلفشانی از ناز نگار آمده
منبع خبر: سایت روابط عمومی
نظر دهید