دیدار رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی

در این دیدار دکتر گتمیری بهره مندی از تجربیات زیسته اساتید را موجب ایجاد انگیزه در نسل جوان امروز دانست که می تواند در کاهش مهاجرت آنها تاثیر بسزایی داشته باشد.

در این نشست که 13 تیرماه 1402 در دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد، دکتر یاری معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: کانون نبض اندیشه یکی از کانون‌های جهاد دانشگاهی است که مسئولیت آن را سپهر حسنی یکی از دا نشجویان پزشکی دانشگاه به عهده دارد. در این کانون فعالیت‌های اندیشه ورزانه ای در مورد موضوعات مختلف و مسائل مورد علاقه‌ی دانشجویان انجام و مباحث مطرح شده به نقد و بررسی گذاشته می‌شوند. به عنوان مثال سال گذشته در مورد کتاب ایران جامعه‌ی کوتاه‌مدت و یک مقاله ی دیگر،  نوشته محمدعلی همایون کاتوزیان مورد نقد و بررسی قرار گرفت و مواردی در خصوص محتویات آن مطرح شد.
وی ادامه داد: همچنین در این کانون در مورد اخلاق، سیاست، هوش مصنوعی و ... مباحثی مطرح و مورد نقد و بررسی قرار می گیرند. ولی علاوه بر اینها دانشجویان مایلند در مورد تجربیات زیسته استادانشان بیشتر بدانند. چون وقتی در بخش با استادان پیشکسوت مواجه می‌شوند تحت تاثیر آنها قرار می‌گیرند و دوست دارند پای صحبت اساتید خود بنشینند و تلمذ کنند.
دکتر یاری با اشاره به مراسم برنامه نکوداشت استاد که در دانشگاه برگزار می شود آن را  تجربه‌ی خوبی برای دانشجویان دانست و افزود: دانشجویان دوست دارند بیشتر، اساتید خود را بشناسند انتقال تجربه و صحبت‌های رودررو با اساتید از علاقه مندی های آنهاست. ما در سایت بیمارستان امام خمینی از خانه‌استاد مطالبی خواندیم که پیش از کوید بسیار فعال بوده و فعالیتهای بسیار خوبی هم داشته ولی بعد از کوید کمرنگ شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، تلفیقی از چند موضوع مطرح شده و تدوین برنامه‌ی ارزنده و منسجم  با کمک دفتر دانش آموختگان را  برنامه ای نو خواند که مورد استقبال تمامی دانشجویان قرار خواهد گرفت.
وی هدف از تدوین چنین برنامه ای را اینگونه بیان کرد: هدف ما این است که دست دانشجویان را در دست اساتید بگذاریم و با نزدیک کردن آنها به هم  لذت بهره مندی از تجربیات اساتید را برای دانشجویان دو برابر کنیم. البته نمونه این کارها در مرکز استعدادهای درخشان انجام شده ولی ما از باب دیگری می‌خواهیم به زندگی اساتید بپردازیم نگاهی به غیر از کارهای پژوهشی و تعداد مقالات آنها که امیدوارم با کمک این دفتر موفق شویم.
سپس خانم شاه مرادی از همکاران دفتر جهاد دانشگاهی گفت : من هجده سال است در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی خدمت می‌کنم و برنامه‌های بسیاری را به کمک دانشجویان برگزار کرده ام.  اما اینکه امروز دانشجویی می‌آید و پیشنهاد می‌کند که با اساتید خود همصحبت شود ضمن اینکه مشغله‌های فراوانی نیز دارد به عنوان یک نیاز تلقی شده و ارزشمند است.
وی افزود: با اینکه این کانون تازه راه‌اندازی شده ولی دانشجویان بسیاری عضو آن هستند و در برنامه‌های کانون شرکت می‌کنند چون نیاز امروز آنهاست. متاسفانه دانشجویان وقتی به دفتر من مراجعه می‌کنند یا قصد رفتن دارند یا در مهاجرت تردید و دانشجویانی که قصد ماندن دارند انگشت شمارند به نظر من اساتید پیشکسوت ما در این مسیر می‌توانند در ایجاد انگیزه برای ماندن دانشجویان نقش مهمی ایفا کنند. با توجه به شناختی که از دانشجویان دارم بسیار امیدوارم که اگر انگیزه‌ای درآنها ایجاد کنیم قطعا در مهاجرت خود تجدید نظر خواهند کرد .
خانم شاه مرادی ادامه داد:  البته آنچه به نظر می‌رسد رعایت نشدن شان دانشجویان در اجتماع است که موجب مهاجرت بسیاری از آنها شده آن‌ها برای ماندن نیاز به احترام دارند که متاسفانه امروزه بسیار کمرنگ شده است.
در ادامه دکتر مریم زاهدی مدیر امور عمومی دفتر ارتباط با دانش‌آموزان گفت: با توجه به همکاری که با تیم دانشجویی در بحث کنگره‌ها و سمینارها داشته ایم و شور و هیجان آنها را در برگزاری مراسم‌های مختلف دیده ایم به نظر می‌آید برگزاری برنامه‌هایی با حضور پیشکسوتان و انتقال تجربه‌ی زیستی شان به دانشجویان انگیزه‌ی بسیاری در آنها ایجاد خواهد کرد و بستری برای شکوفایی ایده‌های جدید خواهد شد.
 سپس مهندس ایرج نعمتی مسئول سایت دفتر دانش آموختگان گفت: در این دفتر بیشتر دغدغه‌ی ما ارتباط با دانش آموختگان است . فعالیت هایی که تا کنون توسط این دفتر انجام شده منجمله راه‌اندازی خانه‌ی استاد در بیمارستانها، جشن های فارغ‌التحصیلی ،گردهمایی و غیره به منظور ایجاد انگیزه برای دانش آموختگان این دانشگاه بوده البته به نظر من فقط دانشگاه در ایجاد انگیزه به تنهایی موفق نخواهد شد جامعه نیز قطعا در انصراف نخبگان از مهاجرت تاثیر بسزایی خواهد داشت.
سپس دکتر گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه گفت: دفتر دانش آموختگان این دانشگاه یک نهاد یونیک در کشور است چون در هیچ دانشگاهی چنین تشکیلاتی وجود ندارد. این دفتر در هیات رییسه، هیات امنا و تمامی تشکیلات آن در وزارتخانه به تصویب رسیده است.
وی افزود: هر یک از دانشکده‌های ما یک دفتر ارتباط با دانش آموختگان دارند. بیمارستان‌های ما نیز با داشتن یک اتاق به عنوان دفتر ارتباط با دانش آموختگان  با برگزاری مراسم هایی متنوع ، برای دانش آموختگان فضای متنوعی را ایجاد می کنند. ضمن اینکه ما در بعضی استان‌ها هم بدون تحمیل بودجه‌ای به دانشگاه شعباتی از این دفتر داریم منجمله استان مازندران. شعبه‌ی بین‌المللی این دفتر نیز در بوداپست در دانشگاه سملوایز تاسیس شده که البته کرونا موجب شد نتوانیم شعبات دیگری از این دفتر را راه اندازی کنیم تا از کمک‌های مالی و معنوی دانش آموختگان این دانشگاه در بسیاری از کشورها به نفع دانشگاه و دانشجویان بهره‌مند شویم.
دکتر گتمیری با اشاره به فعالیت های خانه استاد در بیمارستانهای دانشگاه گفت: در بیمارستان های دانشگاه با راه اندازی خانه استاد مکانی برای اساتید بازنشسته و پیشکسوت ایجاد کردیم که متاسفانه با شروع کووید از ادامه فعالیت بازماندند ولی در آینده ای نزدیک فعالیت آنها از سر گرفته خواهد شد.
 وی ادامه داد: امروز در این نشست سخنانی بیان شد که برای اهداف این دفتر مثمرثمر خواهد بود. البته لازم میدانم در مورد بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری نیز مطالبی را عرض کنم. موازی با این دفتر بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری که البته وابسته به دانشگاه نیست تاسیس شد ولی یک دفتر ثبت شده با هیات مدیره‌ی مشخص و شماره حساب دائم که کمک‌های دانش آموختگان خارج و داخل کشور که مایل به پرداخت مبالغ هدیه خود به دانشگاه نبوده و نیستند به این حساب واریز و برای نیازهای دانشگاه به خصوص دانشجویان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دکتر گتمیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه، هر کدام از بیمارستان‌های دانشگاه به واسطه برخورداری از افرادی که زندگی سراسر با تجربه دارند مکان خوبی برای هم‌صحبتی با این افراد است که البته همه آنها سالخورده نیستند، خاطر نشان کرد:  البته هستند جوانانی که زندگی‌های با تجربه‌ای را پشت سر گذاشته اند. سرعت تراکم تجربه اساسا در زندگی زیاد شده، به عنوان مثال فردی مانند دکتر نیما رضایی شاید چنان دستاوردهایی داشته‌ باشد که با دستاوردهای یک استاد پیشکسوت برابری کند. وی پزشک جوانی است که تجربیات فوق‌العاده‌ای داشته، برنامه هایی مانند یوسرن که چالش مثبت بین‌المللی به وجود آورده و پا را فراتر از حوزه‌ی سلامت گذاشته و در حوزه‌های علم و رشته‌های علوم پایه و ورزش فعالیت دارد. قطعا تجربه‌ی زیستی او بسیار شنیدنی خواهد بود.
وی با استقبال از برنامه های جهاد دانشگاهی برای ایجاد ارتباط نزدیکتر اساتید با دانشجویان تصریح کرد: شما می‌توانید با هنرمندی، محتوای شنیدنی و دیدنی از تجربیات این افراد بیافرینید و در اختیار جوانان بگذارید. امروز اندیشه برگ برنده است و زایندگی خواهد داشت. اینکه پول اثری ندارد هم درست نیست ولی مهم‌تر از آن اندیشه‌های ارزشمند است. من در این راستا اعلام می‌کنم که تیم دفتر ارتباط با دانش آموختگان همکاری لازم را با جهاد دانشگاهی برای هم‌صحبتی با اساتید پیشکسوت  خواهد داشت.
دکتر گتمیری تاکید کرد: این دفتر پل ارتباطی شما با خانه استاد در بیمارستانها خواهد بود سعی کنید از استعدادهای پراکنده استفاده کنید و محصولات یه یادماندنی تولید کنید.
وی با تاکید بر اینکه مفاد نشست امروز به عنوان یک تفاهم نامه با جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضای طرفین خواهید رسید خاطر نشان کرد: این تفاهم نامه به عنوان یادگاری در این دفتر باقی خواهد ماند و امیدوارم با شروع همکاری ما قدم های ارزشمندی برای جامعه دانشگاهی به ویژه دانشجویان برداشته شود.
دکتر گتمیری با گرامی داشتن یاد استاد بهادری، در توصیف خصوصیات اخلاقی ایشان گفت: استاد بهادری نماد یک انسان خوشبین وخویشتن‌دار بود و با حفظ شان، با استقلال فکری خود کار می‌کرد که بسیار هم موثر بود. هیچ گاه از کوره در نمی‌رفت بسیار صبور بود. اگر بتوانیم اندکی از صفات اینگونه اساتید را به خود و دانشجویان منتقل کنیم بسیاری از کارها به بهترین نحو پیش خواهد رفت.
وی ادامه داد:  با بهره مندی از تجربیات زیسته اساتید امیدوارم دیگر مهاجرت برای نسل جوان ضروری نباشد بلکه یک مکمل به حساب آید. البته جهاد دانشگاهی می تواند برای شروع برنامه های خود از سایت دفتر دانش‌آموحتگان و سایت بنیاد ایده بگیرد و کارهای خود را پیش ببرد. به خصوص تاکید دارم در مورد تعهد حرفه‌ای هم مطالبی را مد نظر داشته باشید. این دفتر با برگزاری شش دوره سمینار تعهدحرفه ای تبدیل به یک سمینار علمی با ذخایر تاریخی غنی و بین‌المللی شده که حرف‌های نویی دارد. دانشجویان می‌توانند با شرکت در این سمینار که مهارت‌های ریز و درشتی در آن وجود دارد به تجربیات خود بیفزایند.
دکتر گتمیری در پایان سخنان خود تاکید کرد: اگر برای انجام برنامه های خود با ایده‌های مارکتینگ جلو بروید موفق تر خواهید بود باید با هنرمندی در ایجاد برنامه هایتان نشان دهید هنوز می‌شود در ایران خوب و با نشاط زندگی کرد.

کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
خبرنگار

فریبا مقدم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *