همه ی جوایز حوزه پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص یافت
دكتر حسن روحاني ضمن تقدير از 28 برگزيده عرصه دانش و هنر در سومين جشنواره علامه طباطبايي، از پنج استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران دكتر حسين ملك افضلي، دكتر فريدون دواچي، دكتر مينو محرز، دكتر مصداقي نيا و دكتر آخوندزاده به عنوان 5 استاد برگزيده در بخش پزشكي تقدير كرد.
مراسم اعطاي سومين دوره جايزه ملي علامه طباطبايي به 19 استاد برجسته كشور و دومين دوره جايزه شهيد آويني به 9 نفر از هنرمندان برجسته، يكشنبه 28 ارديبهشت ماه 1393 با حضور دكتر روحاني، رئيس جمهور برگزار شد كه در اين ميان نام 5 استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران به چشم مي خورد.
در اين مراسم، حجت الاسلام والمسلمين «حسن روحاني» در آيين تجليل از 28 نفر از اساتيد، محققان و هنرمندان برجسته و نخبه كشور گفت: آنچه در سطح ملي هدف از نخبه و نخبگي است، توليد قدرت ملي و ثروت ملي است كه دو روي يك سكه هستند.
وي ادامه داد: نخبگي آغاز دارد ولي پاياني براي آن متصور نيست؛ نخبه هر روز و هر لحظه مي تواند نخبه تر و تاثيرگذار تر شود؛ اگر تعريف نخبه چنين باشد كه عالم و فرهيخته اي بتواند در جامعه و كشور خود و در ميان انسان ها تاثير گذار باشد و جمع و جامعه را به سوي تعالي و رفاه و تكامل رهنمون سازد، مي تواند هر نخبه اي در فرصت هاي بعد تاثير گذارتر باشد.
رييس دولت يازدهم همچنين اظهار داشت: بي ترديد براي آنكه به توسعه يافتگي برسيم، نياز به علم، دانش، فن، فناوري، تجربه، اختراع و اكتشاف داريم؛ همه كشورهايي كه در مسير توسعه هستند يا به اصطلاح امروز به توسعه يافتگي رسيده اند به اين دليل بوده كه از علم، دانش، دانشمندان و هنرمندان به خوبي و درستي استفاده شده است.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: معمولا در كشورهاي پيشرفته، نخبه ها را از هر مليت، سرزمين و جغرافيايي جذب مي كنند؛ نخبگي شناسنامه اش نخبگي است نه اين كه اهل و متولد كجاست و از كدام قوم و ديار است.
دكتر روحاني تاكيد كرد: هر كشوري كه جاذبه اش براي جذب نخبگان باشد آن جامعه در مسير تعالي و پيشرفت بيشتر است.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با طرح اين سوال كه چطور همه را كنار مي زنيد؟، گفت: يكي به دليل قوميت يكي به دليل مذهب، يكي به دليل اعتقاد سياسي، يكي به دليل روش، يكي به دليل ويژگي هاي اخلاقي؛ خداوند روحي را به ما داده و قلبي را به ما داده كه بيشتر جذب كند تا دفع؛ اشكال ندارد فردي اگر خداي ناكرده تخصص لازم را ندارد، اخلاق تخصصي و حرفه اي را ندارد، به كشور و ديار و نظامش دلبستگي ندارد يا خداي نكرده عليه كشور و نظامش قدم بر مي دارد؛ او را كنار بگذاريد. اما آيا مي شود به هر بهانه اي اندك و هر دليلي جزئي نخبه ها را كنار بگذاريم؟
وي ادامه داد: نخبه يعني كسي كه اين همه وقت و سرمايه براي او صرف شده تا به اين مقام دست يافته است؛ از پدر و مادرش كه آغاز و تربيت، علم و پرورش از ناحيه آنها بوده تا قبل از آن خداوندي كه آن استعداد و هوش را در اختيار او گذاشته و تا دبستان و دبيرستان و دانشگاه و استاد و معلم و آزمايشگاه و همه تجربه هايي كه در اين كشور و آن كشور با سرمايه اين ملت كسب كرده است.
جايزه ملي علامه طباطبايي يكي از بزرگترين جوايز علمي كشور است كه با هدف تقدير از اساتيد و هنرمندان برجسته كشور برگزار مي شود.
ملاك انتخاب افراد در اين جشنواره داشتن حداقل 5 شاخص از 10 شاخص از جمله تأليف كتاب، ارائه مقاله بين المللي و دريافت جايزه از جشنواره هاي داخلي و خارجي است.
لازم به ذكر است در دومين دوره از جشنواره علامه طباطبايي نيز 5 استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران دكتر آقامحمدي، دكتر قوام زاده، دكتر هرمز شمس، دكتر فرهادي و دكتر فرومدي، موفق به دريافت جايزه شدند.
ارسال به دوستان