چهل و پنجمین سالگرد تاسیس دانشکده بهداشت نهم اسفندماه برگزار می شود/نشست مطبوعاتی با حضور دکتر مصداقی نیا

چهل و پنجمين سالگرد تاسيس دانشكده بهداشت نهم اسفندماه برگزار مي شود/نشست مطبوعاتي با حضور دكتر مصداقي نيا

در آستانه برگزاري گردهمايي بزرگ دانش آموختگان همزمان با فرارسيدن چهل و پنجمين سالگرد تاسيس دانشكده بهداشت در 9 اسفند، نشست مطبوعاتي با حضور مسئولان اين دانشكده(3 اسفندماه) برگزار شد.

در اين نشست مطبوعاتي كه با حضور دكتر مصداقي نيا رييس دانشكده بهداشت،‌دكتر ملك افضلي استاد پيشكسوت دانشكده بهداشت، دكتر اخوان دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دكتر اشراقي معاون پژوهشي دانشكده بهداشت و تني چند از خبرنگاران 3 اسفنده ماه برگزار شد، دكتر اخوان با اشاره به برگزاري مراسم جشن 45 سالگي دانشكده بهداشت گفت: امسال اولين گردهمايي اعضاي هيات علمي و دانش آموختگان دانشكده بهداشت مقارن با چهل و پنجمين سالگرد تاسيس دانشكده برگزار مي شود.
دكتر اخوان زمان برگزاري همايش را 9 اسفند و مكان آن را در تالار ابن سيناي دانشكده پزشكي بيان نمود و گفت:  در كنار اين گردهمايي نمايشگاهي براي عرضه دستاوردهاي 45 ساله دانشكده بهداشت در عرصه علوم بهداشتي كشور 7 تا 9 اسفندماه برگزار مي شود.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده بهداشت، هدف از برگزاري همايش را  ايجاد رابطه مستمر و مستحكم بين اساتيد پيشكسوت و اساتيد و دانشجويان  نسل جديد خواند و گفت: براي رسيدن به جهش علمي بايد اين رابطه را ايجاد كنيم لذا اين جشن به منظور تبادل تجربه و اطلاعات  بين اساتيد پيشكسوت و استادان جديد برگزار مي شود.
دكتر اخوان با اشاره به تفاوت توليد علم در بين اساتيد دو نسل گفت: تحقيقات و توليد علم در دوره اساتيد پيشكسوت بسيار سخت تر از زمان حال است اگرچه توليد علم سرعت زيادي پيدا كرده ولي به دشواري گذشته نيست لذا تجربيات اساتيد پيشكسوت بسيار ارزشمند است و هدف ما انتقال اين تجربيات به نسل علمي جوان دانشكده است.
وي تعداد دانش آموختگان دانشكده را 5 هزارتن برشمرد و گفت: بيشتر دانش آموختگان در مقاطع تحصيلات تكميلي هستند و اكنون در سراسر كشور و خارج از كشور مشغول به فعاليتند.
سپس دكتر مصداقي نيا، ضمن تشكر از روابط عمومي براي حضور فعاليت در امر  اطلاع رساني، سابقه فعاليت دانشكده بهداشت را حدود 60 سال برشمرد و گفت: در گذشته فعاليت دانشكده در گروه انگل شناسي و بيماري هاي بومي دانشكده پزشكي محدود بود. بعدها در قالب انستيتو مالاريالوژي، سپس انستيتو تحقيقات بهداشتي، فعاليت هاي بهداشتي ادامه پيدا كرد  و با توجه به احساس نياز  كشور در تربيت نيروي متخصص علوم بهداشتي، تاسيس دانشكده بهداشت در سال 1345 در شوراي دانشگاه تهران مصوب شد.
وي رسالت دانشكده بهداشت را انجام تحقيقات كاربردي در رفع نيازهاي جامعه خواند و گفت: اين دانشكده از ابتداي تاسيس با همكاري وزارت بهداري سابق مسائل مربوط به سلامت كشور را مورد توجه قرار داد و در اقصي نقاط كشور تحقيقات خود را براي كنترل بيماري هاي بومي آغاز كرد.
وي افزود: از همان ابتداي تاسيس تحقيقات دانشكده در زمينه بيماري هايي نظير مالاريا، سالك، بيماري هاي روده اي و .... شروع شد كه نتيجه آن  ريشه كني و  كنترل بسياري از اين بيماري ها در كشور بود.
دكتر مصداقي نيا با اشاره به وضعيت فعلي دانشكده گفت: يكي از ويژگي هاي دانشكده بهداشت در طول اين 45 سال توقف نداشتن و اسمترار توسعه و گسترش است.
وي افزود: دانشكده بهداشت  در حال حاضر با 11 گروه آموزشي، 160 عضو هيات علمي، 16 برنامه در مقطع PhD 18 برنامه در مقطع كارشناسي ارشد، 12 رشته MPH ، 4  رشته در دوره كارشناسي در حال تربيت نيروهاي متخصص بهداشتي در كشور است .
دكتر مصداقي تعداد دانشجويان دانشكده را  2 هزار 200 تن برشمرد  كه 80 درصد آنان در مقاطع كارشناسي ارشد به بالا تحصيل مي كنند.
رييس دانشكده بهداشت، در بيان فعاليت هاي پژوهشي دانشكده بهداشت گفت: در حال حاضر 90 طرح مصوب در حال اجرا داريم، تعداد قابل توجه پروژه پذيرفته شده در شوراي دانشگاه نيز وجود دارد كه هنوز ابلاغ نشده است.
دكتر مصداقي نيا با اشاره به تعداد انتشارات دانشكده بهداشت گفت: در سال 1388، 560 مقاله توليد شده كه سرانه آن به ازاي  تعداد هيات علمي فعال در پرديس پورسينا  2/4 مقاله است كه اين رقم در توليد علم  كشور بي نظير است.
وي تعداد مجلات دانشكده بهداشت را 10 جلد خواند و گفت: از اين تعداد 7 مجله به زبان انگليسي منتشر مي شود و 4 مجله نيز در ISI ثبت شده است به طور كلي  از 27 مجله علوم پزشكي كشور كه در ISI   نمايه مي شود 4 مجله مربوط به اين دانشكده است و اين مرهون تلاش اعضاي هيات علمي، دانشجويان و كاركنان دانشكده بهداشت است.
دكتر مصداقي نيا با اشاره به فعاليت هاي بين المللي دانشكده بهداشت گفت: در حال برگزاري دوره هاي آموزشي در سطح بين الملل هستيم به عنوان مثال سيزدهمين دوره مديريت مالاريا  را در حال برگزاري است كه از نتايج آن فارغ التحصيل شدن  300  شركت كننده از كشورهاي EMRO و برخي كشورهاي افريقايي غير عضو است و نتيجه آن در سازمان جهاني بهداشت بسيار درخشيده است.
در ادامه اين نشست دكتر ملك افضلي استاد پيشكسوت دانشگاه  نيز در سخناني با اشاره به نقش حمايتي دكتر مصداقي نيا در توسعه دانشكده بهداشت به بيان 3 ويژگي دانشكده در كسب موفقيت هاي علمي پرداخت و گفت: يكي از ويژگي هاي آن برقراري و حفظ ارتباط با وزارتخانه و همكاري مستمر با ان است چه در آن زمان كه زير نظر وزارت بهداري بود و  چه در شرايط كنوني كه زيرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشكي است.
وي ويژگي ديگر دانشكده بهداشت را انجام تحقيقات كاربردي و براساس نياز جامعه خواند و گفت: زماني با بيماري هاي واگير متعددي روبرو بوديم از اين رو دانشكده بهداشت با ايجاد ايستگاه هاي تحقيقاتي در سراسر كشور و انجام تحقيقات گسترده بر روي انواع بيماري ها موفق به كنترل آن در سطح جامعه شد.
استاد پيشكسوت دانشگاه سومين مشخصه دانشكده بهداشت را انجام فعاليت هاي فرامرزي دانست و گفت: دانشكده بهداشت علاوه بر رفع نيازكشور پاسخگوي نيازهاي منطقه و حتي دنيا است به طوري كه اكنون ايالت مي سي سي پي امريكا خواهان استفاده از تجربيات ما در ايجاد خانه هاي بهداشت و شبكه سلامت است.
وي با اشاره به گردهمايي دانش آموختگان دانشكده بهداشت گفت: دانشكده بهداشت حدود 35 سال تنها دانشكده بهداشت در  كشور  بوده  به طوري كه  95 درصد نيروهاي متخصص بهداشتي كشور فارغ التحصيلان اين دانشكده هستند.
سپس دكتر اشراقيان معاون پژوهشي دانشكده بهداشت نيز به بيان دستاوردهاي پژوهشي دانشكده پرداخت و گفت: در سال 88، انتشارات دانشكده بهداشت 560 مقاله علمي بود كه از اين تعداد تنها 15 درصد در مجلات داخلي و 85 درصد در مجلات بين المللي منتشر شده است.
وي با اشاره به تعداد طرح هاي پژوهشي گفت: در سال 86، 50 طرح، سال 87، 52 طرح، سال 88، 89 طرح و سال 89، 110 طرح تحقيقاتي در دانشكده انجام شده است كه بيانگر روشد فزاينده تحقيقات است.
معاون پژوهشي دانشكده بهداشت اضافه كرد، تمامي اين طرح ها توسط اساتيد به اجرا درآمده و هريك از پژوهش ها در پاسخ به نيازهاي بهداشتي جامعه بوده است.
دكتر اشراقيان با اشاره به گردهمايي دانش آموختگان دانشكده بهداشت در 9 اسفندماه گفت: يكي از سرمايه هاي اصلي دانشكده حضور اساتيد حاذق است كه در خدمت نظام سلامت كشور هستند.
شايان ذكر است همزمان با چهل و پنجمين سالگرد تاسيس دانشكده بهداشت اولين گردهمايي اعضاي هيات علمي و داانش آموختگان دانشكده 9 اسفندماه در تالار ابن سينا برگزار مي شود.
 

کلمات کلیدی