رییس دانشگاه در جشن شصت سالگی دانشکده توانبخشی بر نقش اساسی توانبخشی در احیای تندرستی تاکید کرد

در آیین گرامیداشت شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسئولان ارشد دانشگاه و وزارت بهداشت بر اهمیت حیاتی و نقش محوری توانبخشی در تکمیل فرآیند درمان و ارتقای کیفیت زندگی بیماران تاکید کردند و خواستار تحول اساسی در نظام سلامت کشور با محوریت این حوزه شدند.
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، مراسم شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده توانبخشی با حضور دکتر علی جعفریان مشاور عالی وزارت بهداشت، دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی رییس دانشکده توانبخشی، جمعی از اساتید پیشکسوت، اعضا هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان برگزار شد.
در این مراسم دکتر رئیس کرمی با تبریک این رویداد تاریخی، توانبخشی را رکن سوم پیشگیری و مکمل اساسی روند بهبودی بیماران در تمامی سطوح مراقبتی دانست و بر خلأ ساختاری در نظام سلامت کشور در این حوزه تاکید کرد. وی با بیان اینکه هیچ جراحی قلب باز و بخش مراقبت ویژهای بدون خدمات توانبخشی کامل نیست، ایجاد بیمارستان جامع توانبخشی را یک ضرورت برشمرد و خواستار تعیین متولی مشخص برای توانبخشی در وزارت بهداشت از طریق پیگیریهای رسانهای و تخصصی شد. دکتر رئیس کرمی همچنین از اقدامات نوآورانه دانشکده توانبخشی در حوزه مسئولیت اجتماعی، به ویژه طرح واحد سیار ون شنواییشناسی در مناطق محروم، قدردانی کرد و بر ضرورت توسعه زیرساختها و افزایش اعضای هیئت علمی دانشکده با توجه به گسترش فعالیتهای بینالمللی آن تاکید کرد.
در همین راستا، دکتر علی جعفریان، با تاکید بر جایگاه راهبردی توانبخشی در نظام سلامت، حضور در این مراسم را اولویت خود دانست و با استناد به آمارهای سازمان جهانی بهداشت، نیاز حدود ۳۰ درصد جمعیت جهان به خدمات توانبخشی و محرومیت نیمی از این افراد در کشورهای با درآمد پایین و متوسط از این خدمات را یادآور شد. وی با اشاره به فرصت بازنگری در ساختارهای نظام سلامت، بر اهمیت گنجاندن توانبخشی در نظام ارجاع و پزشکی خانواده تاکید کرد و خواستار تدوین و ارائه طرحهای مشخص در حوزه پیشگیری و توانبخشی برای نهادینهسازی این خدمات در لایههای اولیه نظام سلامت شد. دکتر جعفریان آمادگی وزارت بهداشت برای حمایت از طرحهای جامع در این زمینه را اعلام کرد و بر لزوم روزآمدسازی فناوریها، گسترش دامنه خدمات و تقویت آموزش نیروی انسانی در حوزه توانبخشی تاکید نمود.
دکتر سید احمدرضا خاتونآبادی، رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز ضمن گرامیداشت شصت سال فعالیت این دانشکده، از پیشرفتهای چشمگیر این حوزه یاد کرد و بر نقش بیبدیل این دانشکده در تربیت نیروهای متخصص، تولید دانش بومی و ارائه خدمات نوین توانبخشی تاکید کرد. وی با اشاره به چالشهای موجود نظیر کمبود نیروی انسانی متخصص و محدودیت تجهیزات در مناطق محروم، بر ضرورت ایجاد بیمارستانهای توانبخشی و توسعه زیرساختها با توجه به بحرانهای جمعیتی تاکید کرد و خواستار حمایت سیاستگذاران و مسئولان برای گسترش خدمات توانبخشی در سطح کشور شد.
در ادامه این مراسم، دکتر حمیدرضا نمازی، رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، به تشریح تاریخچه توانبخشی در ایران پرداخت و از دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نخستین و پیشروترین نهاد دانشگاهی در این حوزه با اهدای «نشان برنزی قدمت» تجلیل کرد. همچنین در این آیین از اساتید پیشکسوت دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تقدیر به عمل آمد.

نظر دهید