نخستین نشست خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، در سال جدید، برگزار شد

نشست ،خانه استاد، بیمارستان امام خمینی(ره) با حضور مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تهران و اساتید پیشکسوت برگزار شد. بخش علمی این جلسه به بررسی عوامل کمشنوایی در سالمندان، چالشهای مرتبط با آن و راهکارهای نوین درمانی اختصاص یافت و جلسه با تولد برای اساتید متولد فروردین پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانشآموختگان، نشست خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) چهارشنبه 27 فروردین 1404 با حضور دکتر سیدرضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید منصور گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و جمعی از اساتید و پیشکسوتان بیمارستان امام خمینی (ره) در سالن شورای دفتر ریاست این مجتمع، برگزار شد.
دکتر گتمیری در این جلسه ضمن تشکر از دکتر رزم پا برای برگزاری این جلسات گفت: حضور در جمع اساتید پیشکسوت و اساتیدی که روزگاری شاگرد آنها بوده ام، باعث ایجاد انگیزه و انرژی برای فعالیت بیشتر و موثر تر می شود.
همچنین دکتر رییسکرمی رییس دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اساتید پیشکسوت مجتمع رسم خوب خانه استاد و برنامههای ماهانه آن را رسمی خوشایند خواند و اظهار امیدواری کرد این برنامه در بیمارستان های دیگر دانشگاه نیز برگزار شود.
در بخش علمی این جلسه دکتر علیرضا کریمی یزدی استاد پیشکسوت بیماریهای گوش، حلق و بینی بیمارستان امام خمینی(ره) در مورد مشکل پیر گوشی به ارائه سخنرانی پرداخت و از حضور در جمع دوستان و همکاران قدیم ابراز خوشنودی کرد.
دکتر کریمی یزدی در ابتدای سخنان خود عنوان کرد که به جای واژه ی پیر گوشی به علت بار منفی آن بهتر است از واژه ی کم شنوایی استفاده شود و گفت: طبق اعلام جدید سازمان جهانی بهداشت از رده سنی، سن ۸۰ سال به بعد رده سنی پیری محسوب می شود و از طرفی افراد ممکن است در سنین پایین تر نیز دچار این عارضه شوند.
وی در ادامه یکی از مهمترین چالشهای سلامتی افراد سالمند را کم شنوایی خواند و گفت: دلایل متعددی از جمله افزایش سن، عوامل ژنتیکی، بیماریهای مزمن مانند دیابت و مواجهه طولانیمدت با صداهای بلند در محیطهای شغلی میتواند به وقوع کم شنوایی کمک کند. این مشکل معمولاً از دهه شصت زندگی آغاز میشود و با گذشت زمان شدت بیشتری پیدا میکند. مطالعات نشان میدهد که از هر سه نفر یک نفر بین ۶۵ تا ۷۴ سال دچار کمشنوایی است و این نسبت در افراد بالای ۷۵ سال به بیش از ۵۰ درصد میرسد.
وی ادامه داد: کمشنوایی معمولاً ابتدا در فرکانسهای بالا رخ میدهد که شامل فرکانسهای صوتی مانند صدای زنان است. این در حالی است که افراد مبتلا همچنان توانایی شنیدن صدای مردان را دارند.
وی علائم اصلی را شامل کاهش توانایی درک گفتار، مشکل در شنیدن صداها در محیطهای پر سروصدا، وزوز گوش و افزایش ولوم دستگاههای صوتی مانند تلویزیون و رادیو عنوان کرد.
دکتر کریمی یزدی در ادامه گفت: عوامل مؤثر بر کمشنوایی شامل روند پیری سلولهای شنوایی، ژنتیک، دیابت، داروهای خاص، و مواجهه طولانیمدت با صداهای بلند است. نقش ژنتیک نیز بهویژه در ابتلا به این مشکل بسیار مهم است و در بسیاری موارد بر روند پیری مقدم میشود.
وی اظهار کرد: درمانها و تکنیکهای توانبخشی متنوعی برای مقابله با کمشنوایی وجود دارد که شامل استفاده از سمعکهای پیشرفته دیجیتال با قابلیت طراحی و برنامهریزی، توانبخشی هوشی مانند لبخوانی و روشهای کنترل وزوز گوش میشود. سمعکهای جدید که به اندازه لوبیا کوچک هستند، با تکنولوژیهای مدرن طراحی شدهاند و عملکرد بسیار بالایی دارند. علاوه بر این، وسایل کمکی شنوایی برای دستگاههای موبایل و تلویزیون طراحی شدهاند که به افراد مبتلا کمک میکنند.
دکتر کریمی یزدی، یکی از پیشرفتهترین روشهای درمانی را کاشت حلزون گوش خواند و گفت: این فناوری در ایران بیش از سه دهه قدمت دارد و کشور ما در زمینه کیفیت و تعداد موارد کاشت حلزون از کشورهای منطقه و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی پیشتر است. این روش به ویژه برای افرادی که استفاده از سمعک جوابگوی نیازشان نیست، بسیار موثر است.
وی در پایان گفت: در سطح جهانی نیز تلاشهای گستردهای برای توسعه روشهای نوین در حال انجام است. پروژههای تحقیقاتی متمرکز بر یافتن راههایی برای غلبه بر کمشنوایی و بهبود کیفیت زندگی افراد هستند. این تحقیقات امیدواریهای زیادی را برای آینده درمان این عارضه فراهم کرده است.
در ادامه این نشست اساتید پیشکسوت به مرور خاطرات پرداختند و جلسه با تولد برای اساتید متولد فروردین به پایان رسید.

نظر دهید