دکتر رییس‌کرمی رییس دانشگاه در افتتاحیه هشتمین سمینار تعهد حرفه‌ای علت اصلی فرسودگی‌های فردی در کارکنان حوزه سلامت را نظام پرداخت نارسا دانست

به گزارش روابط عمومی دفترارتباط با دانش آموختگان، هشتمین سمینار تعهد حرفه ای در نظام سلامت، امروز 2 اسفند 1403 در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور دکتر سیدرضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید منصور گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر سید محمدرضا سیداحمدیان، دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان و جمعی از اساتید و شرکت کنندگان شروع به کار کرد.

 

در بخش افتتاحیه سمینار، دکتر رئیس کرمی در سخنرانی خود ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش، به اهمیت موضوعات مطرح شده اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین همایشی با موضوعات متنوع و پیچیده، زحمت زیادی دارد و ماه‌ها قبل باید تدارک دیده شود. از تلاش دوستان تشکر می‌کنم و امیدوارم که سال‌های آینده نیز به همین صورت ادامه یابد.

وی در ادامه به موضوع فرسودگی تجهیزات پزشکی و مشکلات ناشی از آن پرداخت و گفت: ما به قدمت بیمارستان‌هایمان افتخار می‌کنیم، اما اغلب این بیمارستان‌ها فرسوده هستند و جایگزین‌هایی که ساخته می‌شوند نیز کم نیستند اما متاسفانه فراهم کردن تجهیزات بسیار مشکل شده است و با تعرفه‌های موجود، بخش خصوصی نیز نمی‌تواند تجهیزات را نوسازی و بازسازی کند. در نتیجه، کیفیت کار پایین می‌آید و تشخیص دچار مشکل می‌شود. متاسفانه ما تجربه‌ی تلخ طرح ناموفق دارو یار را داریم که به دلیل عدم پرداخت مابه‌التفاوت صورت گرفت، اما امیدواریم در این دوره با وجود افزایش قیمت تجهیزات و دارو با پرداخت مابه‌التفاوت به بیمه ها، این هزینه ها بر مردم تحمیل نشود.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل لیست‌های نوبت‌دهی طولانی مدت در بیمارستان‌ها عمدتاً نبود پروتز و تجهیزات به دلیل عدم تقبل بیمه ها در تامین بودجه آن و سهمیه ای شدن تجهیزات است اما باید توجه کرد که این صف بلند مدت دیگر برای بیماری های قلبی و ... منطقی نخواهد بود. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نظام پرداخت نارسا در حوزه سلامت و تاثیر آن بر فرسودگی فردی و سازمانی پرداخت و گفت علت اصلی فرسودگی‌های فردی، نظام پرداخت نارساست. متاسفانه در تهران نسبت به سایر شهرها داوطلبین حوزه پرستاری بسیار کم است که به دلیل عدم تطابق هزینه ها و نظام پرداخت است و متاسفانه با وجود ساخت بیمارستان های جدید و تامین تجهیزات، شاهد کمبود نیروی کادر درمان هستیم. 

دکتر رئیس کرمی با اشاره به کمبود نیرو در حوزه آموزش، ادامه داد:  در حوزه آموزش و در بین اعضای هیئت علمی نیز این مشکل وجود دارد. در چند سال اخیر به خاطر افزایش حجم دانشجو، اساتید علوم پایه‌ و اساتید بعضی از دانشکده‌ها مانند داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری با حجم کاری شدید مواجه هستند و فرسودگی فقط در بعد کادر درمان نیست بلکه در آموزش نیز ما دچار بحران کمبود نیرو هستیم.

وی در پایان گفت: پس از سالها بالاترین مقام اجرایی کشور، یک پزشک است و ما این را یک فرصت مغتنم میشماریم. دکتر پزشکیان با نظام سلامت آشنایی کامل دارند و این شناخت کمک میکند تا مشکلات این حوزه بهتر دیده و حل شود.

در ادامه دکتر گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، نیز ضمن عرض خوش آمدگویی به حاضرین گفت: این سمینار که به همت دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان و بنیاد فرهنگی استاد بهادری برگزار می‌شود، یادگاری است از استاد عالیقدر، دکتر مسلم بهادری، که همواره بر اهمیت تعهد حرفه‌ای در جامعه پزشکی تاکید داشتند.

وی ادامه داد: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان از سال ۱۳۸۵ در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرده و هدف آن ایجاد ارتباط بین فارغ‌التحصیلان و دانشگاه است. این دفتر فعالیت های مختلف مانند برگزاری جشن های فارغ التحصیلی، برگزاری گردهمایی های ورودی های مختلف، تشکیل خانه استاد و... را برعهده دارد و یکی از مهم ترین این فعالیت ها، برگزاری سمینار تعهد حرفه ای در نظام سلامت است.

دکتر گتمیری اضافه کرد: تعهد حرفه‌ای در حقیقت در فرهنگ ایرانی و در فرهنگ اسلامی سابقه‌ای بسیار طولانی دارد. در معارف اسلامی نیز حوزه‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان آنها را در دسته‌ی آموزه‌های تعهد حرفه‌ای قرار داد.

با توجه به اینکه مغرب زمین در چند دهه اخیر در زمینه تکنولوژی و کار گروهی موفق پیش رفته است و تعهد حرفه ای تحت عنوان پروفشنالیسم دنبال می شود اما در مشرق زمین به دلیل اینکه طی سالیان گذشته طبیب به صورت انفرادی امر طبابت را انجام می داد و فاصله اطلاعاتی زیادی بین ارائه دهنده و گیرنه خدمت بوده است، نمیتوان پروفشنالیسم را به تعهد حرفه ای ترجمه کرد.

وی با تاکید بر کار گروهی گفت: امروزه ارائه خدمات درمانی به یک کار تیمی تبدیل شده است که در آن ده‌ها نفر و تجهیزات بسیاری دخیل هستند. در چنین شرایطی، تعهد فردی به تنهایی کافی نیست و باید به تعهد اجتماعی نیز توجه شود.

به عبارت دیگر، تمام اجزای یک مجموعه باید متعهد به ارائه خدمات سالم و با کیفیت بالا باشند تا این خدمات به درستی به دست گیرنده خدمت برسد و اگر سیستم به درستی طراحی و اجرا نشده باشد، حتی اگر بهترین و متعهدترین افراد را هم در آن قرار دهیم، نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم. به عبارتی تضمین کیفیت ارائه خدمت وابسته به سیستم‌هاست. ما در سمینار های گذشته نیز بر کفایت سیستم ها تاکید کرده ایم و سعی داریم یاد آوری کنیم در کنار توجه به آموزه‌های فردی، باید به ساختارها و سیستم‌های موجود در نظام سلامت نیز توجه کنیم و آنها را بهبود بخشیم.

 در ادامه دکتر سیداحمدیان دبیر علمی سمینار، ضمن خیر مقدم به حاضران و گرامیداشت یاد استاد بهادری و استاد عبدالحمید حسابی، به معرفی تاریخچه و اهداف برگزاری این سمینار پرداخت.

وی با اشاره به اینکه این سمینار هشتمین سال برگزاری خود را تجربه می‌کند، بر اهمیت موضوع تعهد حرفه‌ای در نظام سلامت و لزوم توجه به ابعاد مختلف آن، از جمله مسائل فرهنگی، علمی و اقتصادی، تاکید کرد.

 دکتر سیداحمدیان، تعهد حرفه‌ای را از جمله نیازهای ضروری نظام سلامت برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این سمینار بتواند در راستای تحقق این مهم، گام‌های موثری بردارد.

وی همچنین از برگزاری جشنواره‌ای در حاشیه این سمینار خبر داد که در آن از پنج نفر از اساتید و الگوهای برتر دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه‌های مختلف تجلیل خواهد شد.

دبیر علمی سمینار اضافه کرد: این انتخاب بر اساس معیارهای دقیق و سختگیرانه صورت گرفته و هدف از آن، معرفی الگوهای برتر به جامعه پزشکی و تقدیر از زحمات این عزیزان است.

این سمینار به مدت دو روز در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود و شامل سخنرانی‌ها، پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی در زمینه تعهد حرفه‌ای در نظام سلامت است. 

محورهای اصلی این سمینار عبارتند از:

1-رفتار حرفه ای متکی بر دانایی، حق و وظیفه، سنجه معتبر، سنجش مستمر

2-فرسودگی فردی و سازمانی، تراکم تصمیمات سخت،نظام پرداخت نارسا

3-دولت چهاردهم، بهترین فرصت احیا نظام سلامت

فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *