دانشآموختگان دانشکده پزشکی تهران مقیم آمریکا در دیدار با رییس دفتر ارتباط با دانش آموختگان خواستار تعامل فعال با این دفتر به منظور خدمت به کشور و ادای دین به دانشگاه خود شدند.

به گزارش روابط عمومی دفترارتباط با دانش آموختگان، در دیدار شنبه 30فروردین 1404 دکتر مهجوری و دکتر مهدوی دانش آموختگان دانشکده پزشکی تهران مقیم آمریکا با دکتر سید منصور گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، بر تعامل فعال با این دفتر به منظور ادای دین به کشور و دانشگاه محل تحصیل خود شدند.
در این دیدار که دکتر یحیی دولتی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید محمدرضا سید احمدیان، دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان و دکتر ابراهیم رزم پا و دکتر ضیاالدین نوروزی اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند ضمن دیدار و گفتگو زمینههایی تحقق این همکاری بررسی شد.
در این نشست دکتر گتمیری ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع این دانشآموختگان فرهیخته گفت: تلاش ما در این دفتر همواره بر این بوده است تا دانشآموختگان را در مدار دانشگاه حفظ کنیم. حضور شما در این نشست موجب دلگرمی و افتخار ماست و امیدوارم که نسل جوان دانشگاه نیز از شما درس وطندوستی و عرق به میهن را بیاموزند.
وی در ادامه به اهمیت برگزاری سمینارهای تخصصی و گردهمایی های پرمحتوا اشاره کرد و سمینار تعهد حرفهای را به عنوان یکی از بزرگترین و غنیترین رویدادها در حوزه اخلاق پزشکی و پایبندی حرفهای عنوان کرد. دکتر گتمیری با بیان اینکه در این سمینار سالانه حدود 20 تا 30 نفر از اساتید صاحبنظر در حوزه پزشکی به بحث و تبادل نظر میپردازند، افزود: در بخش جشنواره این سمینار که با همت بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری برگزار میشود، هر سال 5 نفر از اساتید برجسته و الگو در حوزه تعهد حرفهای معرفی و مورد تقدیر قرار میگیرند که این امر نقش مهمی در ارتقای فرهنگ و رفتار حرفهای در جامعه پزشکی دارد.
رئیس دفتر ارتباط با دانشآموختگان در بخش دیگری از سخنان خود به نقش بنیاد حامیان دانشگاه اشاره کرد و گفت: مسئولیت سیاستگذاری، تجمیع و هدفمند کردن تمامی نهادهای حامی دانشگاه بر عهده این بنیاد است. هدف ما از این اقدام، جلوگیری از تکرار فعالیتهای مشابه و همافزایی تلاشهای صورت گرفته در راستای حمایت از دانشگاه است.
دکتر گتمیری در پاسخ به سوالات حاضران در خصوص نحوه هزینهکرد کمکهای مالی دانشآموختگان، با تاکید بر شفافیت این فرآیند اظهار داشت: تمامی کمکهای حامیان به صورت کاملاً شفاف و روشن هزینه شده و گزارش دقیق هزینههای صورت گرفته بنیاد محفوظ است و کمکها در مسیرهایی که مورد نظر حامیان است صرف خواهد شد.
دکتر گتمیری در پایان سخنان خود با استقبال از ایده ایجاد مراکز ارتباطی برای دانشآموختگان مقیم آمریکا گفت: شما نیز میتوانید بخشی از دفتر کار یا محل فعالیت خود را به عنوان یک هسته مرکزی برای گردهمایی دانشآموختگان دانشگاه که در آمریکا حضور دارند، اختصاص دهید. این اقدام میتواند به تقویت ارتباطات و همکاریهای آتی میان دانشآموختگان مقیم آمریکا و دانشگاه کمک شایانی کند.
در ادامه این دیدار دکتر سید احمدیان دبیر دفتر گزارشی جامع از فعالیتهای این دفتر از زمان تاسیس تاکنون ارائه داد. وی با اشاره به پیشگامی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایجاد ساختار ارتباط با دانشآموختگان (alumni) در ایران، تاسیس این دفتر را در سال 1385 و در دوره ریاست دکتر باقر لاریجانی نقطه عطفی در تعامل دانشگاه با فارغالتحصیلان خود دانست.
دکتر سید احمدیان، در تشریح فعالیتهای جاری دفتر، به موارد متعددی اشاره کرد که در راستای تقویت ارتباط دانشگاه با دانشآموختگان و بهرهگیری از ظرفیتهای آنان طراحی و اجرا شده است. این موارد عبارتند از:
ایجاد ارتباط علمی بهتر و قویتر، بهرهگیری از استعداد و توان دانشآموختگان، ارائه امکانات تحقیقاتی پژوهشی در سطح دانشگاه، ایجاد تسهیلات رفاهی و اجتماعی به دانشآموختگان و دانشجویان، توسعه فرهنگ تعهد حرفهای، تقدیر از پیشکسوتان، برگزاری جشنهای دانشآموختگان، ایجاد خانههای استاد در بیمارستانها و شعب دفتر ارتباط با دانشآموختگان در دانشکدهها و دفاتر استانی و بینالمللی، برگزاری گردهماییهای دانشآموختگان ورودیهای مختلف، برگزاری سمینارهای تعهد حرفهای، برگزاری نشستهای در سایه سار استاد و ...
دبیر دفتر ارتباط با دانشآموختگان در ادامه سخنان خود به معرفی بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری پرداخت و با اشاره به اهدای محل این سازمان مردمنهاد (NGO) توسط دکتر دولتی به دفتر، اهداف این بنیاد را تشریح کرد:
-بزرگداشت اساتید و پیشکسوتان عرصه پزشکی ایران.
-ترویج فرهنگ اخلاق و تعهد حرفهای در جامعه پزشکی.
-جذب حمایتهای مالی و معنوی دانشآموختگان در راستای اهداف دانشگاه.
-حمایت مالی و معنوی دانشجویان نیازمند دانشگاه.
دکتر سید احمدیان، کمک به دانشجویان را از اولویتهای اصلی این بنیاد دانست و گزارشی از کمکهای صورت گرفته توسط دانشآموختگان به این بنیاد ارائه داد که در زمینههای مختلف ازجمله تجهیز خوابگاهها، ارائه وامهای دانشجویی و تسهیلات تحصیلی صرف شده است.
این گزارش حاکیست دکتر رزمپا استاد پیشکسوت دانشگاه در این دیدار ضمن خوشامدبه میهمانان گفت: دفتر ارتباط با دانش آموختگان و بنیاد استاد بهادری از جمله پروژههای در دست طراحی که دارد تامین مسکن اعضای هیئت علمی جوان متاهل دانشگاه است که به صورت تمام وقت در دانشگاه مشغول به کار هستند. وی اضافه کرد که زمین این پروژه در بیمارستان امام خمینی به این پروژه تخصیص مییابد و همچنین ابراز امیدواری کرد با کمک خیرین، این طرح به زودی به ثمر برسد.
دکتر رزمپا در پایان سخنان خود، با اشاره فعالیتهای دکتر رنجبر در آلمان، ابراز امیدواری کرد با همکاری دانشآموختگان مقیم آمریکا، شعبهی دفتر در این کشور تاسیس شود تا ارتباط دانشگاه با فارغالتحصیلان خود در ایالات متحده نیز تسهیل و تقویت گردد.
این گزارش حاکیست دکتر مهجوری جراح پلاستیک مقیم آمریکا در این دیدار با اشاره به دوران تحصیل خود گفت: ما در دوران تحصیل تنها هزینه ثبتنام را پرداخت کردیم و تمامی مخارج تحصیل ما از سوی مردم شریف ایران تامین شد. من همواره خود را مدیون این مردم میدانم و معتقدم هر خدمتی که از ما برآید، باید برای این عزیزان انجام دهیم. اکنون که زمان بیشتری در اختیار داریم، مشتاقانه میخواهیم دین خود را به مردم ایران ادا کنیم
این دانشآموخته در ادامه پیشنهادات عملی برای همکاری با دانشگاه و خدمت به جامعه ارائه داد. وی پیشنهاد کرد که در برگزاری سمینارهای علمی و تخصصی، مبلغی به عنوان هزینه ثبتنام دریافت شود و عواید حاصل از آن در امور خیریه و کمک به نیازمندان صرف گردد.
دکتر مهجوری همچنین به چالشهای پیش روی دانشآموختگان مقیم خارج از کشور در تعامل با دانشگاه اشاره کرد و گفت: متاسفانه، پس از سالها که تمایل به حضور و ارتباط مجدد با دانشگاه داریم، با موانعی روبرو میشویم و اجازه ورود ما به دانشگاه داده نمیشود. امیدواریم مسئولان دانشگاه در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
وی همچنین به مشکلات ناشی از مسائل سیاسی و محدودیتهای انتقال پول به ایران اشاره کرد و خواستار یافتن راهکارهای مناسب برای تسهیل این امر شد تا دانشآموختگان بتوانند کمکهای خود را به دانشگاه و کشور ارسال کنند.
دکتر مهجوری از آمادگی خود برای اهدای تعداد قابل توجهی کتاب، مجلات علمی، و تجهیزات پزشکی شامل وسایل جراحی و رادیولوژی به دانشگاه تهران خبر داد و ابراز امیدواری کرد که شرایط لازم برای این امر فراهم شود. وی افزود: بسیاری از دوستان من نیز که در آمریکا اقامت دارند، تمایل دارند در صورت یافتن مکان مناسب، اموال خود را پس از وفات به دانشگاه وقف کنند.
این دانشآموخته همچنین با نگاهی به آینده شغلی دانشجویان، پیشنهاد ایجاد سازوکاری برای کمک به یافتن شغل برای فارغالتحصیلان پیش از اتمام تحصیل را مطرح کرد. وی با اشاره به طولانی بودن پروسه کاریابی، به وجود چنین امکانی در کشور آمریکا اشاره کرد و خواستار بررسی امکان پیادهسازی مدلهای مشابه در دانشگاههای ایران شد.
دکتر مهجوری در پایان سخنان خود با اشاره به موفقیت بزرگترین آزمایشگاه آمریکا، Mayo Clinic، که توسط خیرین تاسیس و توسعه یافته است، بر نقش مهم نیکوکاران در پیشرفت مراکز علمی و درمانی تاکید کرد و خواستار الگوبرداری از این تجارب در ایران شد.
در ادامه دکتر مهدوی با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در امور خیریه اظهار داشت: بسیار خوشحالم که چنین مکان ارزشمندی در این دانشگاه وجود دارد و این فرصت فراهم شده است تا دانشآموختگان بتوانند برای کمک به دانشگاه و جامعه گرد هم آیند. به اعتقاد من، هیچ اجتماعی بدون حضور و مشارکت فعالانه خیرین نمیتواند به درستی پیشرفت کند. زیرا دولت به تنهایی قادر به تامین و پشتیبانی از تمامی نیازها و پروژههای توسعهای نیست.
وی با تشبیه افراد جامعه به اعضای یک خانواده بزرگ افزود: همانطور که اعضای یک خانواده در کنار یکدیگر برای رشد و تعالی تلاش میکنند، افراد جامعه نیز در هر رشته و صنفی که هستند، باید به ارتقای سطح کیفی زندگی و پیشرفت همگانی کمک کنند. من به تمامی هموطنان و اعضای این خانواده بزرگ توصیه میکنم که به صورت داوطلبانه به مراکز خیریه و نهادهای عامالمنفعه مراجعه کرده و در حد توان خود برای بهبود شرایط جامعه سهیم باشند و نباید تنها منتظر اقدامات دولتی برای تجهیز و توسعه این مراکز باشیم. تصویر بزرگ و زیبای یک جامعه پیشرفته زمانی شکل میگیرد که همه افراد در انجام کارهای خیرخواهانه مشارکت فعال داشته باشند.
دکتر مهدوی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط مستمر دانشآموختگان سال ۱۳۴۶ دانشگاه علوم پزشکی تهران مقیم آمریکا اشاره کرد و گفت: گروهی از همدورهایهای من در آمریکا به طور فعال با یکدیگر در ارتباط هستند و دکتر الیادرانی به عنوان سرگروه، هماهنگیهای لازم را انجام میدهد. من حتماً وجود دفتر ارتباط با دانشآموختگان و بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری را با ایشان در میان خواهم گذاشت تا تمامی دوستان از این فرصت ارزشمند آگاه شوند. زیرا تعداد زیادی از همکاران و دوستان ما در آمریکا مشتاقانه خواهان کمک به دانشگاه خود هستند اما متاسفانه از وجود چنین نهادهایی بیاطلاع هستند.
وی در ادامه بر ضرورت ایجاد یک سازوکار مالی شفاف و کارآمد برای جمعآوری کمکهای دانشآموختگان تاکید کرد و پیشنهاد داد: در ابتدا یک صندوق مالی (fund) مشخص ایجاد شود تا کمکهای عزیزان از این طریق جمعآوری گردد و با سرمایهگذاری صحیح این مبالغ و بهرهگیری از سود حاصل از آن، بتوان به طور مستمر از دانشجویان نیازمند حمایت کرد. ما تجربه انجام چنین پروژههای موفقی را برای دانشجویان ایرانی در خارج از کشور داشتهایم و نتایج بسیار مثبتی نیز کسب کردهایم.
همچنین استاد دکتر یحیی دولتی، استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز در این دیدار با اشاره به نقش کلیدی فارغالتحصیلان در توسعه دانشگاههای جهان، از دانشآموختگان مقیم خارج از کشور خواست تا برای ایجاد ساختار ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه تهران در کشورهای محل اقامت خود اقدام کنند.
وی با یادآوری کمکهای ارزشمند دانشآموختگان ورودی سال 45 که منجر به ساخت درمانگاه و حمایت از بنیاد استاد بهادری شده است، افزود که حتی فارغالتحصیلان خارج از کشور نیز کمکهای دلاری اهدا کردهاند. دکتر دولتی تاکید کرد که ایجاد شبکههای دانشآموختگان در سراسر جهان، زمینه تبادل علمی و جذب حمایتهای بیشتر برای دانشگاه تهران را فراهم خواهد کرد.

نظر دهید