در هفتمین همایش تقدیر از حامیان و خیربن الگویی جدید از حمایت ارایه خواهد شد
دکتر گتمیری مسئول تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه تاکید کرد در همایش روز نیکوکاری در سیزدهم اسفندماه الگویی جدید از حمایت ارایه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر دانش آموختگان، در اولین جلسه کمیته برگزاری هفتمین همایش تجلیل از خیرین و حامیان دانشگاه که یکم بهمن 98 در سالن شورای دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، دکتر سید منصور گتمیری قائم مقام دفتر، گزارشی از طرح تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه،روند آغاز فعالیت ها، اهداف و چشم انداز این بنیاد ارائه داد.
وی گفت: امسال با راه اندازی بنیاد حامیان دانشگاه در برگزاری همایش خیرین سلامت که قراراست سیزدهم اسفندماه و همزمان با روز نیکوکاری برگزار شود در این حوزه گام های بلندتریزبرداشته و فعالیت های گسترده تری انجام خواهد شد.
دکتر گتمیری ادامه داد: برای بهتر برگزار کردن همایش خیرین سلامت کمیته های اجرایی تشکیل خواهد شد که هر یک وظایفی را به عهده خواهند داشت به طور حتم این همایش الگویی برای دیگردانشگاه ها خواهد بود.
وی با اشاره به تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه و آغاز فعالیت های آن اظهار کرد: تاسیس این بنیاد مزیتی برای بهتر برگزار شدن این همایش است به طوری که آورده آن به دانشگاه خدمات اقتصادی فراوانی به همراه خواهد داشت.
مسئول بنیاد حامیان دانشگاه افزود: بسیاری از کارکنان و دانشجویان دانشگاه فعالیت های نو وایده های خلاقانه ای دارند که ما با شناسایی و مشارکت آنها می توانیم مفهوم جدیدی از حمایتهای دانشگاه در حوزه کار خیر ارائه دهیم.
دکتر گتمیری کمک های دولت به حوزه درمان را محدود خواند و افزود: اینکه فقط به دولت تکیه کنیم ومنتظر کمک های دولتی باشیم شدنی نیست. ضمن اینکه استقلال دانشگاه موجب پویایی آن نیزخواهد شد.
وی در مورد تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه گفت: مسئولیت این بنیاد با پیشنهاد دکتر رستمیان، معاون فرهنگی و ابلاغ دکتر کریمی رئیس دانشگاه به بنده واگذار شد تا با همکاری شما و جلب حمایت خیرین نیک اندیش، نخبگان، دانش آموختگان، اعضای هیات علمی، کارکنان، دانشجویان، نهادها و سازمان ها به ویژه در بخش غیردولتی برای عمران دانشگاه قدم برداریم.
دکتر گتمیری درباره اساسنامه بنیاد حامیان دانشگاه نیز گفت: برای تصویب مدل گردش بنیاد، بحث های فراوانی شد که این بنیاد به صورت دولتی اداره شود یا یک سازمان مردم نهاد باشد که البته هریک دارای امتیازاتی هستند. در نهایت اساسنامه ای تدوین شد که از توانمندی های دانش آموختگان به ویژه افرادی که خارج از کشور هستند بهره مند شویم.
وی ادامه داد: همچنین برخی شرکت های دانش بنیان که در حال حاضر ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد می کنند با حمایت دانشگاه می توانند فعالیت خود را توسعه دهند و ضوابط هم حکم می کندبخشی از منابع آنها صرف دانشگاه شود. گاهی حمایت های دانشگاه می تواند بسیار جدی تر باشدو این افراد نیز می توانند در اساسنامه شرکت حمایت های بیشتری را برای دانشگاه در نظر بگیرند.
دکتر گتمیری گفت: ممکن است در شهری دو یا سه پروژه نیمه کاره وجود داشته باشد که 60 یا 70 درصد آن پیشرفت کرده ولی به بهره برداری نرسیده باشد یا به بهره برداری رسیده باشد ولی مشکلاتی دارد. دیده شده گاهی خیری سرمایه خود را صرف فلان موضوع خاص می کند. برای اینکه پروژه های خیرین دچار تشتت نشود این مبالغ باید با هدایت و حمایت هوشمندانه دانشگاه و بنیادحامیان به عرصه برسد.
رئیس بنیاد حامیان دانشگاه، بر نحوه جذب خیر و همچنین ارتباط او با دانشگاه تاکید کرد و گفت: در عین حفظ احترام به خیرین، کمک های مالی آنها را جذب و با تقدیر از افرادی که اثر بخشی بهتری از لحاظ کمی و کیفی داشته اند می توانیم وضعیت عمرانی دانشگاه را به بهترین نحو بهبود بخشیم.
در ادامه دکتر خورشید وسکویی مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان، گفت: بنیادهای حامیان دانشگاه در تمامی دنیا وجود دارند و کارهای ارزشمندی نیز انجام داده اند و علت تاخیر تاسیس آن در دانشگاه علوم پزشکی تهران جدایی این دانشگاه از دانشگاه تهران بوده است.
وی ادامه داد: در این دانشگاه سرمایه هایی وجود دارد که با ساماندهی بنیاد تاثیرات فراوانی درسازندگی هر چه بیشتر دانشگاه خواهند داشت.
دکتر وسکویی با تشکر از زحمات معاونت توسعه دانشگاه برای آغاز فعالیت بنیاد حامیان دانشگاه ازابتدا تا کنون تصریح کرد: قدم های بسیاری تا کنون برداشته شده اما کانالیزه کردن فعالیت های بنیاد موجب هم افزایی خواهد شد.
سپس آزاده چتروز مدیر مالی دانشگاه ضمن قدردانی از تیم اجرایی و به ویژه دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، تاسیس این بنیاد را اندیشمندانه خواند و افزود: اساسنامه ای که در بنیاد حامیاندانشگاه تدوین شده خلا ءهای موجود را پر و ادامه راه را آسانتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: روش های مختلفی در جذب خیرین صورت گرفته ولی یکی از مشکلات ما در جذب آنها ناامیدی است که امیدوارم با برگزاری هفتمین همایش خیرین سلامت و راه کارهایی که ارائه خواهدشد این یاس به امید تبدیل شود.
وی تاکید کرد اسناد تملک دارایی هایی که از طریق خیرین به دانشگاه منتقل شده باید به بنیاد حامیان منتقل و در آنجا نگهداری شود.
وی در این خصوص به پروژهایی نظیر پروژه حکیم و تاسیس بیمارستان سرطان کودکان، پروژه مهدی کلینیک، همراه سراهاو نظایر آن اشاره کرد.
سپس دکتر مهدی نوروزی مدیر اداره خیرین نیز در سخنانی گفت: خیر فقط کسی نیست که مبلغی رااهدا کند بسیاری از کارهای فرهنگی نیز کار خیر محسوب می شوند.
وی یکی از راه کارهای تامین مالی بنیاد را سرمایه گذاری در بورس دانست که با گردش مالی خیرصورت می گیرد و همچنین موازی کاری در برگزاری تجلیل از خیرین سلامت (به عنوان مثال دربیمارستانها) را صحیح ندانست و بر تجمیع آنها تاکید کرد.
سپس دکتر محمد مومنی مشاور هنری دانشگاه، ضمن ابراز خرسندی از حضور در کمیته اجراییهفتمین همایش خیرین سلامت بر استفاده از ظرفیت های صدا و سیما و رسانه ها برای گسترش فرهنگ خیر و جذب خیرین تاکید کرد.
در ادامه مژگان اسماعیلی نماینده معاونت بهداشت دانشگاه در امور خیرین با تاکید بر افزایش محتوای برنامه در همایش پیش رو، گفت: سخنرانی های طولانی از تاثیرات احتمالی در این برنامه خواهد کاست چون برنامه باید پرمحتوا و انگیزشی باشد. بهتر است در غرفه ها نیز خلاقیت صورت گیرد تا موجب جذب بیشتر خیرین شود.
لیلا احمدی از واحد آموزش دانشگاه هم در سخنانی بر شناسایی نیاز واحدهای دانشگاه، جذب خیر فرهنگی و آموزشی و تولید رسانه های آموزشی تاکید کرد.
در ادامه آرزو سلطانی مسئول مددکاری معاونت درمان دانشگاه گفت: با توجه به اینکه مددکاران اجتماعی بیشترین رابطین خیرین هستند و تاثیر بسزایی در جذب آنها دارند باید روند حضور و نیازآنها ساماندهی شود تا موجب جذب بیشتر خیرین شود.
شعله سعادت مسئول اداره خیرین یکسان سازی غرفه ها، چاپ کتابچه نیازها، تدوین و پخش کلیپهای تاثیر گذار و تقدیر از عملکرد واحدها را از عوامل تاثیر گذار و موفقیت آمیز هفتمین همایشخیرین سلامت برشمرد.
مریم صابری از اداره خیرین معاونت فرهنگی دانشگاه نیز گفت: پیشنهاد دارم برنامه های عملیاتی مکتوب شود و هزینه ها و اعتبارات مورد نیاز تخصیص یابد تا برنامه هر چه سریعتر عملیاتی شود.
سپس رحیم امیرچهرازی از اداره حراست دانشگاه نیز در سخنانی اظهار کرد: حراست دانشگاه درراستای هرچه بهتر برگزار شدن همایش خیرین در کمک به بنیاد حامیان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
الهام ذوقی از دانشکده داروسازی نیز گفت: اساتید دانشکده داروسازی همان دانش آموختگان دیروزند که امروز طلایه دار اساتید پیشکسوت خود از جمله دکتر شفیعی و دکتر فرسام هستند. همچنین دانشجویان پرتوانی که در این عرصه فعالند و با راه اندازی خیریه یلدا در همین راستا فعالیت می کنند در این همایش نیز آماده خدمت برای جذب خیرین و همچنین بهتر برگزار شدن آن خواهند بود.
در ادامه دکتر مریم زاهدی مسئول هماهنگی کمیته های اجرایی همایش گفت: بی شک استفاده ازتجربیات دوستان انجام وظایف محوله را سهل تر خواهد کرد.
وی ادامه داد: برای برگزاری بهتر همایش فعالیت هایی به عنوان پیش فرض موجود است که باید باتشکیل کمیته مرکزی و برگزاری جلسات مستمر به تمامی کمیته های زیرمجموعه که هر یک شرح وظایفی دارند تفیض مسئولیت شود.
دکتر زاهدی تشکیل کمیته مدیریت و برنامه ریزی که وظیفه سیاست گذاری را به عهده دارد، کمیته های تبلیغات و اطلاع رسانی و ارتباطات، فرهنگی، نمایشگاهی، انتظامات، سلامت، خدمات درمانی، پشتیبانی، تشریفات و مراسم و دانشجویی و دانش آموزی با تفویض وظایف را از مهمترین وظایف بنیاد حامیان دانشگاه برشمرد.
دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه نیز در جمع بندی مطالب مطروحه در سخنانی اظهار کرد: از فعالیت های پیشین همایش خیرین سلامت نیز باید قدردانی کرد. برگزاری همایش درسیزدهم اسفندماه روز نمایش و معرفی اتفاقاتی است که در واحدهای دانشگاه در زمینه کارهای خیر انجام گرفته که امیدوارم به بهترین نحو انجام گیرد.
توضیح اینکه هفتمین همایش تقدیر از حامیان و خیرین دانشگاه در آستانه روز نیکوکاری درسیزدهم اسفندماه امسال در سالن آمفی تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه برگزار می شود.
خبر: فریبا مقدم
عکس: داود فرامرزی
نظر دهید