دومین جلسه هم اندیشی کمیته علمی هفتمین سمینار سالانه تعهد حرفه ای در نظام سلامت

دکتر گتمیری در نشست کمیته علمی سمینار تعهد حرفه‌ای وجود صدها منتور مورد اعتماد در فضای غنی دانشگاه علوم پزشکی تهران را یک سرمایه ی عظیم خواند

دومین جلسه هم اندیشی هفتمین سمینار تعهد حرفه ای برگزار شد. در این جلسه بر منتورینگ به عنوان مبحث اصلی سمینار تاکید و محور های پانل ها بررسی شد.

 
 
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان در دومین کمیته ی علمی هفتمین سمینار تعهد حرفه ای که روز شنبه27 آبان ماه با حضور دکتر گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان و اعضای کمیته علمی سمینار  برگزار شد دکتر گتمیری در ابتدای جلسه با ارائه مقدمه و جمع بندی از جلسات پیشین گفت: در دنیای امروز و با توجه به نیاز افراد به منتورشیپ (رهیاری) ایجاد سامانه‌ای که بتواند رابطه‌ی منتی و منتور را به درستی برقرار کند بیش از پیش احساس می‌شود و امکان دارد در این فضای پر سر و صدا و فضایی که دیتاها می‌تواند پر از انحرافات و اطلاعات نادرست  باشد از این اطلاعات نادرست استفاده شده و مسیری انتخاب شود که مطلوب صاحب‌ نظران و نیک اندیشان نباشد. حوزه‌های آکادمیک خوشبختانه دارای این ظرفیت هست و منتورهای شایسته در آن حضور دارند و دانشگاه علوم پزشکی تهران هم از این نظر حوزه‌ای غنی‌ محسوب می‌شود.
وی اضافه کرد: طبق نظر و ارزیابی و نقش اساتید در این فرایند، مبحث منتور و منتورینگ به عنوان موضوع اصلی هفتمین سمینار تعهد حرفه ای انتخاب شد و طبق سنوات گذشته سه بخش علمی به عنوان پانل برای سمینار در نظر گرفته می‌شود که با توجه به مباحثی که در جلسات گذشته داشتیم پانل اول با عنوان پایبندی دانشگاه بر تعهدات اجتماعی می پردازد و اداره‌ی پانل نیز با توجه به تجربیات گذشته‌ ی استاد رستمیان به ایشان سپرده شد.
 پانل دوم با عنوان تربیت نسل جوان در حوزه‌ی سلامت به عنوان مدیران بالقوه‌ی نظام سلامت مبتنی بر تعهد حرفه‌ای اختصاص پیدا کرد و با توجه به فرمایشات جامع خانم دکتر ملکان راد در جلسات گذشته مسئولیت پانل دوم قرار بود به ایشان سپرده شود که بخاطر ازدحام کار نپذیرفتند انشاالله زحمت این کار را به یکی دیگر از همکاران خواهیم سپرد.
و پانل سوم با عنوان تعهد حرفه ای در روابط بین حرفه ای شاغلین حوزه سلامت به عنوان موضوعی که دارای چالشهای فراوانیست با مسئولیت استاد چراغی کار خود را انجام خواهد داد. 
دکتر گتمیری اضافه کرد امروزه طبابت، درمانگری، پرستاری و تشخیص انفرادی نداریم و موضوع پیشگیری، تشخیص درمان و مراقبت و پایش بیمار و بیماری کاری تیمی است و هرچه درمان‌ها پیچیده‌تر باشد گاها ده عضو در فرایند تشخیص و درمان دخالت دارند و
در این حوزه مسئله احترام و مسئله‌ی آگاهی از تنوع خدماتی که ارایه می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد و سعی کنیم به سمت جلو حرکت کنیم و با توجه به آشنایی استاد چراغی با این موضوع و با توجه به اینکه واقعا پرستاران بیشترین زمان را در بخش بستری همراه بیمار هستند و تمام فیدبک و تمام اجرای فرایند درمان به عهده‌ی تیم پرستاری است سرپرستی پانل سوم به استاد چراغی سپرده شد.
وی ادامه داد: امیدواریم این موضوعات را در قالب کارگاه‌های مختلف و حتی در نظام آموزشی بازنگری کنیم و فقط به همین جلسات یک بار سالانه اکتفا نکنیم.
دکتر گتمیری از سرپرستان پانل ها خواست از عزیزانی که علاقه دارند یا توانایی‌ها و مطالعاتی در حوزه‌ی موضوعات پانل‌ها دارند عضو گیری کنند که میتوانند هم از اعضای حوزه‌ی کمیته‌ی علمی و هم از عزیزانی باشند که در بیرون از این حوزه قرار دارند باشند.
 
 در ادامه دکتر ابراهیمی در حوزه‌ی نسل جوان در رابطه با گرندراندها و موضوعات بین‌رشته‌ای گفت: اگر ما بتوانیم فضای محل کار را به محلی تبدیل کنیم که به آن با دید خانواده بنگریم و سعی کنیم مسیر کاری را به سمت صمیمیت ببریم اتفاق خوبی‌ست  و بخشی از مشکلات حل خواهد شد و وجود محل هایی مانند محیط سالن ورزشی چمران که افراد گرندراند های خود را در آن اجرا کنند کار مثمرثمری خواهد بود.
 
وی در رابطه با پنل دوم گفت با توجه به اینکه دانشگاه ما چون از نظر آموزشی سطح بالایی دارد تمرکز دانشجویان بیشتر بر روی کارهای آموزشی‌است و دانشجویان ما نسبت به دانشگاه‌های دیگر زمان کمتری را برای کارهای دیگر دارند بهتر است که ما نخبگان دانشگاه خود را برگزینیم و حیف است که آن‌ها را از دست بدهیم و از آنها برای پرورش مدیران آینده بهره نبریم لذا بهتر است از هر گروهی بهترین های آن رشته را برای پرورش مدیران آینده انتخاب کنیم و در واقع برنامه محور جلو رفته و عمل کنیم و به آنها به عنوان بورسیه نگاه کنیم.
 در ادامه دکتر امامی و دکتر استاد تقی زاده نیز از طریق وبینار نظرات خود را ارائه دادند.
فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی