چترروز مدیر امور مالی دانشگاه: تجربیات دانشگاه در جذب کمک های خیّرین و حامیان باید در بنیاد حامیان دانشگاه متمرکز شود
مدیر امور مالی دانشگاه گفت: دغدغه همه کسانی که در امور خیرین فعالیت میکنند این است که تلاششان در تامین تجهیزات بیمارستانی و تامین نیازهای دانشجویان بهترین نتیجه را داشته باشد.
آزاده چترروز مدیر امور مالی دانشگاه در جلسه کمیته اجرایی هفتمین همایش حامیان و خیرین دانشگاه ضمن تشکر از معاون فرهنگی و همکاران این معاونت در برگزاری همایش پیشین گفت: خوشبختانه با همکاری و همراهی همکاران معاونت فرهنگی سختی هایی که بخاطر انتقال یک فعالیت از معاونت توسعه به معاونت فرهنگی مواجه بودیم سپری کردیم چرا که همه در کنار هم به این موضوع می اندیشیدیم که نتیجه این سختی ها میتواند منجر به تامین یک تخت برای بیمار شود و یا کمکی به یک دانشجو برای تحصیل گردد.
وی با ابراز خرسندی از تاسیس بنیاد حامیان دانشگاه گفت: همه متوجه هستیم کمبودهای زیادی در این مسیر هست ولی بنیاد حامیان می تواند بسیاری از کمبودها، سختی ها و خلاء ها را برطرف کند.
مدیر امور مالی دانشگاه یادآور شد: زمانی که در دانشگاه کانون خیرین را شروع کردیم نامی از بنیاد نبود ولی نیاز آن احساس می شد بطوری که در اساسنامه ای که همان ابتدا توسط دکتر فتوحی تدوین شد خلاء وجود بنیاد حامیان احساس و بر ایجاد آن تاکید شده است. اساسنامه این مطلب را بیان می کرد که این خلاء در دانشگاه وجود دارد و نهادی باید در این میان باشد تا پاسخگوی این نیازها باشد و وزارتخانه هم این مطلب را پذیرفت و این نیاز را در قالب شکل گیری معاونت مشاهده کرد.
وی با اشاره به همایش های برگزار شده در سنوات قبل گفت: این مراسم در طول سالها به طرق مختلف برگزار شده است اما تنها نقطه ثابت آن، این موضوع این بود که در تمامی شرایط طرف حساب ما خیرینی بودند که به ما کمک های مالی کرده بودند و برای ما مهم بود که تجربه و توانمندیهای خیرین معنوی و کسانی که به دانشگاه کمک می کنند بیشتر دیده شوند که این مهم تنها با ایجاد تغییر در نحوه مراسم و ایجاد هیجان برای مخاطبان میسر بود.
چترروز با اشاره به دغدغه تیم اجرایی برای برگزاری باکیفیت همایش افزود: ما نیز همواره این دغدغه را داشتیم که چگونه بتوانیم شاهد حضور همه مدعوین در مراسم باشیم. اینکه در برنامه ریزی اجرایی امسال بر حضور دانشجویان نیز توجه شده یکی از تفاوتهای بارز همایش امسال است که می تواند از دغدغه تیم اجرایی بکاهد و این دیدگاه در بنیاد حامیان که خود دانشجویان نیز می توانند به نحوی خیر و حامی به حساب بیایند و در این کار خداپسندانه ما را یاری رسانند نشان دهنده گامهای رو به جلو است.
وی با اشاره حجم نقدینگی ۱۰۵۰ میلیارد تومانی دریافت شده از خیرین در طول هشت ماه گذشته خاطر نشان کرد، این کمکها نتیجه چند سال تلاش کسانی است که در این حوزه فعالیت داشته اند و یکی از کارهای مهم بنیاد حامیان دانشگاه ثبت این کمکها و استفاده از تجربیات در پروژه های مشابه است.
مدیر امور مالی دانشگاه با اشاره به تجربیات کسب شده در طول چند سال اخیر برای نحوه دریافت کمکهای خیرین افزود، یکی از پروژه های در حال تاسیس توسط خیرین بخش ام اس بیمارستان سینا است که ساخت صددرصدی آن توسط خیر پذیرفته شده است و برای پرداخت همه هزینه ها در محضر نیز تعهداتی را به امضا رسانده است. در حالیکه در گذشته تنها به ثبت تفاهم نامه اکتفا میشد که متاسفانه در مواردی پس از فوت فرد خیر ، ورثه آن مرحوم از پذیرفتن این تفاهم نامه سر باز می زدند.چترروز افزود، اما امروز این توافقات در قالب صلح انجام می شود مانند اینکه خیر متعهد می شود ملک یا تجهیزاتی به دانشگاه اهداء و یا ساختمانی را برای دانشگاه احداث نماید که این موارد برخلاف وقف و با اهداء، پس از فوت خیر از سوی وارثین منتفی نمی شود. نکته مهم این است که در صلح دو طرف دانشگاه و خیر هستند و واسطه ای در میان نیست ولی در وقف سازمان اوقاف نیز در این میان نقش دارد و به دلیل اینکه من دانشی در این خصوص ندارم ترجیح میدهم که در این حوزه وارد نشوم تا دانشگاه به چالش بیفتد بنابراین تمام پروژه هایی که با خیر توافق شده به صورت صلح است.
چترروز دلیل توقف چندساله پروژه مهدی کلینیک را عدم موافقت و همراهی فرزندان خیر این پروژه با تکمیل آن عنوان کرد و افزود، برخورد با موارد مشابه این قضیه و تکرار شکایت وارثین ما را به این فکر انداخت که در زمان تفاهم با خیر، از فرزندان او نیز در محضر امضاء بگیریم تا مشکلاتی که به این دلیل بوجود می آید مانع از انجام ظایف اداری که در دانشگاه داریم نشود و بتوانیم هم به امور جاری دانشگاه برسیم و هم از حمایتهای خیرین به طور کامل بهره مند شویم.
وی رسیدن به این راه ها و تصمیم ها را نتیجه تجربه چند ساله فعالیت در حوزه خیرین در دانشگاه عنوان کرد و افزود، متاسفانه این تجربه ها در جایی مکتوب نمی شود و ممکن است پس از تغییرات بدنه دانشگاه به فراموشی سپرده شود اما وجود بنیاد حامیان به عنوان تکمیل کننده حلقه جذب خیرین می تواند با مکتوب کردن این تجربیات و تجربیات مشابه و تدوین شیوه نامه و دستورالعمل مناسب، راهنمایی برای همه کسانی که در آینده برای جلب حمایتهای خیرین تلاش می کنند باشد.
مدیر امور مالی دانشگاه با اشاره به سه پروژه بزرگ در حال انجام در دانشگاه (بخش ام اس بیمارستان سینا، بیمارستان حکیم و بیمارستان سیدالشهدا) خاطر نشان کرد، با سیستهایی که با استفاده از تجربیات گذشته ایجاد شده است، شاهد سرعت پیشرفت این پروژه ها هستیم که این مسئله باعت بازگشت امید در دانشگاه است و بنیاد حامیان دانشگاه در تحکیم روحیه امید و تقویت انگیزه خیرین برای تداوم حمایت از دانشگاه نقش بسزایی خواهد داشت.
وی تاکید کرد بنیاد حامیان دانشگاه باید بتواند برای احیای حقوق مردم و بالابردن سطح بهداشت در کشور بجنگد و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نکند همان طور که ما برای برگرداندن زمین بیمارستان حکیم زمانی که حاکمیت آن از دانشگاه سلب شده بود از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکردیم. خوشبختانه بیمارستان حکیم در حال ساخت است و ما در آن جواز ساخت یک بیمارستان پیوند را نیز گرفته ایم و بدنبال یافتن خیری هستیم که در ساخت و تجهیز این پروژه ما را حمایت کند، بیمارستانی که در آن همزمان تمام عمل های پیوند دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شود.
چترروز با اشاره به دغدغه خیرین برای تجهیز بیمارستانهایی که توسط آنها ساخته می شود گفت، یکی از کارهایی که بنیاد حامیان باید انجام بدهد اتخاذ تمهیداتی برای تجهیز این مراکز است چرا که خیرین وقتی اطمینان حاصل کنند که تجهیز مراکز پیش از تکمیل پروژه و یا همزمان با پیشرفت آن تهیه خواهد شد انگیزه و علاقه بیشتری در مشارکت در ساخت مراکز درماتی نشان خواهند داد. اطمینانی که ما به خیرین بیمارستان حکیم دادیم به این گونه بود که وقتی پروژه به ۴۰ درصد رسید تجهیزات بیمارستانی آنرا تهیه و در انباری که توسط خود خیرین اجاره شده بود انبار کردیم و این باعث ایجاد انگیزه در خیرین شد که شاهد پیشرفت چشم گیر این پروژه هستیم. اینها همه تجربیاتی است که باید مورد توجه و استفاده بنیاد حامیان دانشگاه قرار گیرد.
وی پروژه بیمارستان سیدالشهدا را سومین پروژه مهم و در دست اجرای دانشگاه عنوان کرد و افزود، دانشگاه این پروژه را تحویل گرفته و متعهد شده با هزینه 350 میلیاردی به مدت 18 ماه ساختمان این بیمارستان را تحویل دهد که وظیفه بنیاد الآن این است که به دنبال تهیه تجهیزات برای این بیمارستان و دپوی آن باشد. خیرین بسیاری در اطراف ما وجود دارند که حاضر هستند بدون هیچ قرارداد و اینکه نامی از خودشان باشد در این امور هزینه کنند و اگر ما الآن کمک این خیرین را نداریم به علت این است که تنهایی کار می کنیم و به صورت یکپارچه نیست بنیاد حامیان دانشگاه باید دغدغه اش شناخت افراد و استفاده و جذب آنها باشد.
مدیر امور مالی دانشگاه با اشاره به فرصتهای جذب خیرین گفت، به عنوان مثال حضور در مراسم ترحیم افراد بزرگ و صاحب نام و طرح موضوع حمایت مالی از دانشگاه در تکمیل پروژه های نیمه تمام میتواند موثر باشد. همچنین استفاده از هنرمندان و تهیه فیلم از کارهای انجام شده و در حال انجام خیرین و نمایش آن به مردم و خیرین، در جلب اعتماد و جذب حمایتها نقش مهمی دارد که بنیاد حامیان باید به همه این موارد توجه داشته و از این تجربیات برای ارائه فعالیتها استفاده نماید.
وی با اشاره به حضور افراد معتمد در دانشگاه برای همکاری در امور خیرین تاکید کرد بنیاد حامیان باید در جذب همکاری افراد به این نکته توجه داشته باشد که انتخاب افراد ریسک پذیر برای اینگونه امور نتایج بهتری به همراه خواهد داشت.
چترروز با اشاره به وجود پتانسیل در سایر نهادها در حمایت از دانشگاه یادآور شد، تاسیس همراه سرا برای همراهان بیماران که با مشارکت شهرداری و خیرین اتجام شده نمونه هایی از پتانسیلهای سایر نهادهاست. تجربه ای که مدیریت آن خارج از حیطه دانشگاه بود ولی با راه اندازی نرم افزار ساده ساماندهی شده که قابلیت کاربرد در مراکز بسیاری دارد این مشکل در مسیر حل شدن قرار گرفته است.
وی موضوع املاک صلح عمری را یکی دیگر از پتانسیلهای موجود برای جلب حمایتهای مالی خیرین عنوان کرد و تاکید کرد، بنیاد حامیان دانشگاه با جا انداختن این مدل کمک به دانشگاه که در آن مالکیت اموال خیرین پس از فوتشان به دانشگاه منتقل میشود، فرصتهای زیادی برای جلب حمایت از دانشگاه فراهم خواهد کرد،
مدیر امور مالی دانشگاه با اشاره به تاسیس صندوق بنیاد و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان توسط بنیاد حامیان دانشگاه، تاکید بنیاد برای تداوم فعالیت و موفقیت در رسالت خود باید بتواند از دانش افراد بخصوص شرکتهای دانش بنیان بهره مند شود اما باید در نظر داشت این حمایتها دو جانبه بوده و در شرایط لازم باید شرکتهای دانش بنیان از سوی بنیاد حامیان نیز حمایت شوند.
وی در ادامه یادآور شد مانند همه پروژه های موفق، بنیاد حامیان دانشگاه نیز نباید به فرد وابسته باشد که در صورت جدایی، فعالیت آن دستخوش تغییر شود. همه چیز شفاف در اساسنامه اشاره شود و برای هر فعالیتی دستورالعمل مناسب تدوین شود، شفافیت در کارها موجب پیشرفت و استفاده از راهکارهای بهتر می شود بعنوان مثال شفاف سازی می تواند در تبدیل صندوق بنیاد به بانک منجر شده و از مزایای آن بهره مند شد.
چترروز در پایان با آرزوی تحقق اهداف دانشگاه در سایه بنیاد حامیان دانشگاه برای جلب حمایتهای بیشتر خیرین، بعنوان نماینده معاونت توسعه دانشگاه برای هرگونه همکاری اعلام آمادگی کرد.
نظر دهید