دکتر کاظم محمد استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران: دانشگاه باید هم در حل مشکلات جامعه و هم در پیشرفت علمی مشارکت داشته باشد یکی از این دو به تنهایی کافی نیست
در آیین بزرگداشت "173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی" دانشگاه علوم پزشکی تهران و در سالروز تاسیس دارالفنون، در محل این مدرسه تاریخی، گفتگویی با دکتر کاظم محمد استاد ممتاز و مدیر گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت، داشتیم. از وی درباره این مراسم و سیر تحول علوم پزشکی از گذشته تا به حال پرسیدیم.
وی در پاسخ به این سوال گفت: ما دو دوره تحول علمی در قرون اخیر در ایران داشته ایم. یکی از آنها دارالفنون است که در زمان خود واقعا تحول عظیمی بود و علوم بطور عام و علم پزشکی را بطور خاص از حالت سنتی تغییر داد و تا حدودی به حالت مدرن و روز تبدیل کرد اما تغییر اصلی با تاسیس دانشگاه تهران صورت گرفت که امروز 90 سال از آن میگذرد. ما همه فرزندان آن دانشگاه هستیم و تا آنجایی که توانستهایم به آن خدمت کرده ایم و باید سعی کنیم نام خوبی از خود به جای بگذاریم.
دکتر محمد ادامه داد: از نظر بنده متاسفانه سیر رشد دانشگاه علوم پزشکی تهران اندکی کم شده است و این را نباید تحمل کرد. دانشگاه باید هم در حل مشکلات جامعه سهیم باشد و هم در پیشرفت علم مشارکت خوبی داشته باشد و یکی از این دو به تنهایی کافی نخواهد بود. روش های کار ما نباید فقط منتهی به داشتن مقالات باشد بلکه باید در جهت حل مشکلات کشور نیز باشد و اگر این دو هدف را با هم داشته باشیم موفق خواهیم بود.
سلامت مردم اولین و مهم ترین موضوع در هر جامعه ای است. در سلامت نه تنها بخش پزشکی بلکه سایر بخش ها مانند اقتصاد، صنعت و ... نیز موثرند اما رکن اصلی آن را پزشکی تشکیل می دهد، بنابراین وظیفه اصلی بر دوش علوم پزشکی است و ما باید نقش خود را به خوبی ایفا کنیم.
نظر دهید