با حضور جانشین فرمانده نیروی انتظامی ششمین کنگره بین المللی تازهترین دستاوردهای پژوهشی در دانش پزشکی آغاز بهکار کرد
ششمین کنگره بینالمللی تازهترین دستاوردهای پژوهشی در دانش پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی با حضور اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی از 26 آبان در تالار امام آغاز شد که به مدت 4 روز ادامه دارد.
ششمین کنگره بینالمللی تازهترین دستاوردهای پژوهشی در دانش پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی با حضور اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی از 26 آبان در تالار امام آغاز شد که به مدت 4 روز ادامه دارد.
پروفسور علیرضا رنجبر، رییس بنیاد آکادمیک جهانی پروفسور یلدا در آلمان و رییس کنگره به بیان اهداف کنگره پرداخت و افزود: کنگره امسال مانند دورهها قبل به موضوع آخرین دستاوردهای پزشکی مولکولی، سلولی، بالینی و بیوتکنولوژی در رشتههای مختلف تخصصی و فوق تخصصی میپردازد اما این بار تلاش داریم جنبههای افول و از دست دادن ارزشهایی که از پایههای این علم به شمار میروند و در روند پیشرفتهای پزشکی بهتدریج بهدست فراموشی سپرده میشوند را نیز موردبحث قرار دهد.
وی انگیزه پرداختن به این موضوع را تذکر و یادآوری رییس دانشگاه در کنگره سال گذشته دانست و افزود: دکتر جعفریان در سخنانی از سویی به پیشرفتهای خیرهکننده و روبه رشد دانش پزشکی پرداختند و از سوی دیگر به خطرات از دست رفتن ارزشهای کلیدی در تشخیص و درمان صحیح و منطقی بیماران و افزایش بیدلیل هزینههای درمان در سایه فوق تخصصی شدن رشتهها اشاره داشتند.
رییس کنگره، تأکید کرد در کنار پیشرفت دانش پزشکی لازم است تلاش کنیم ارزشهای این حرفه مانند شرححال خوب گرفتن، درست گوش دادن و معاینه دقیق بیماران موردتوجه بیشتر قرار گیرد.
سپس دکتر مسلم بهادری، رییس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه، با اشاره به رسالت این دفتر گفت: دفتر ارتباط با دانشآموختگان در حال ایجاد شبکهای است که میان دانش آموختگان این دانشگاه در رشتههای مختلف از سراسر جهان ارتباط برقرار کند.
وی یکی از برنامههای اصلی این دفتر را گردهمایی دانشآموختگان دورههای مختلف دانست و افزود: بسیاری از دانشآموختگان دانشگاه اسطورههای پزشکی کشور هستند و دکتر یلدا از نمونههای این اساتید است به همین منظور مراسم گرامیداشت مختلفی در طول سال برای این بزرگان برگزار میشود.
در ادامه، سردار سرتیپ دکتر اسکندر مؤمنی جانشین فرمانده نیروی انتظامی به بیان ویژگیهای مشترک سلامت و امنیت و ارتباط این دو در توسعهیافتگی جوامع پرداخت و گفت: جامعه سالم، امنتر خواهد بود و جامعه امن سالمتر، در حقیقت جوامع توسعهیافته از این دو عامل برخوردارند.
وی امنیت و سلامت را دو دستاورد مهم کشور دانست که به لحاظ ماهیت آن مغفول مانده است و افزود: امروزه جامعه پزشکی و حوزه سلامت کشور ازنظر توسعه کمی و کیفی مایه مباهات کشور است ولی این توسعه به میزان پیشرفتی که صورت گرفته بیاننشده است.
سردار مؤمنی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای حوزه سلامت و امنیت اینکه در نبودشان اهمیتشان درک میشود تصریح کرد: تخلف و جرم در حوزه سلامت و علیه حوزه سلامت بسیار پایینتر از آمار جهانی است اما همین تعداد کم به دلیل اهمیت این حوزه بهسرعت برجسته شده و گسترش مییابد ازاینرو نیروی انتظامی تلاش میکند امنیت آحاد جامعه و بخصوص این حوزه را تأمین کند تا حریم خصوصی افراد و دستاندرکاران حوزه سلامت شکسته نشود.
سپس دکتر مهرناز رسولی نژاد دبیر علمی کنگره، به بیان برنامه کنگره امسال پرداخت و افزود: 70 سخنرانی در قالب 14 پانل با موضوعات سرطان، سلولهای بنیادین و پیوند عضو، قلب و عروق، نفرولوژی، پزشکی قانونی و اخلاق پزشکی، بیماریهای عفونی و ایدز، ایمونولوژی و ژنتیک، جراحی، علوم تغذیه، پزشکی ورزشی، فناوریهای نوین پزشکی، روانپزشکی و روانشناسی توسط اساتید داخلی و خارجی به مدت 4 روز ارائه میشود.
وی از ارسال 150 مقاله به دبیرخانه کنگره خبر داد و افزود: از این تعداد مقاله، 50 مقاله بهصورت چاپ در کتاب کنگره و پوستر پذیرفته شدند.
در ادامه پانل نخست کنگره دکتر باقر لاریجانی فوق تخصص غدد و متابولیسم دانشگاه و معاون آموزشی وزارت بهداشت، در خصوص بیماریهای غیر واگیر در دنیا و ایران و دکتر رضا ملکزاده فوق تخصص گوارش دانشگاه و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص پژوهش و فناوری در علوم پزشکی ایران سخنرانی کردند.
توضیح اینکه در روز نخست کنگره دو پانل دیگر با موضوعات «سرطان، سلول های بنیادین و پیوند عضو» و «قلب و عروق» مورد بررسی قرار گرفت.
ارسال به دوستان