دکتر صمدی در نخستین جلسه کمیته علمی هشتمین سمینار تعهد حرفهای در نظام سلامت، موضوع فرسودگی شغلی کادر درمان و فرسودگی نظام سلامت را عناوین مناسبی برای سمینار خواند
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، در نخستین جلسه کمیته علمی هشتمین سمینار تعهد حرفه ای در نظام سلامت که 14 مرداد 1403 برگزار شد، دکتر شهرام صمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با تعیین موضوع هشتمین سمینار تعهد حرفه ای در نظام سلامت، به عنوان اولین پیشنهاد، ملاحظات اخلاقی و قانونی در استفاده از هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت را به دلیل اینکه هوش مصنوعی به شدت در حال پیشرفت است موضوع مناسبی خواند ولی با توجه به شرایط امروز نظام سلامت موضوع فرسودگی شغلی و فرسودگی نظام سلامت را موضوعی مهمتر و دارای اولویت خواند و از اعضای کمیته علمی سمینار خواست به این موضوع بسیار مهم بپردازند.
وی ادامه داد: در سال 1399 مصاحبه ای در رابطه با خدمات پروفشنالیسم انجام دادم و در پایان که عنوان کردم بر روی هوش مصنوعی کار میکنیم، با تعجب درباره هوش مصنوعی سوال شد، اما امروز شاهد هستیم حتی والدین ما هم به نوعی با هوش مصنوعی آشنایی دارند و با آن درگیرند.
ملاحظات اخلاقی و قانونی زیادی در رابطه با هوش مصنوعی وجود دارد و اگر به آنها توجه نشود در آینده بسیار مشکل آفرین خواهد بود و من همیشه در جواب این سوال که آیا هوش مصنوعی قرار است انسان و انسانیت را با چالش روبرو کند میگویم بستگی به استفاده ما دارد.
وی اما شرایط کنونی حاکم بر نظام سلامت را از نقطه نظر فرسودگی شغلی اعضای نظام سلامت و فرسودگی کل نظام سلامت مهمتر دانست و اضافه کرد در حال حاضر موضوع پشگیری از فرسودگی شغلی کادر درمان و فرسودگی نظام سلامت دارای اولویت بیشتری است و گفت: حل این مشکل نگاه همه جانبه به تمامی عوامل است.
وی ادامه داد: دو نوع فرسودگی شغلی وجود دارد. فرسودگی شغلی فردی و فرسودگی نظام سلامت،
فرسودگی نظام سلامت خود معطوف به دو عامل، فرسودگی افراد نظام سلامت و دیگری عدم حمایت از طرف سیستم است که به تعبیری باعث فروپاشی نظام سلامت خواهد شد.
دکتر صمدی در پایان از اعضای کمیته علمی سمینار تعهد حرفهای خواست در عنوان سمینار و پانلهای آن به دو مسئله نگاه ویژه داشته باشند.
نظر دهید