دکتر لاریجانی، چهره ماندگار سال 89 تشویق افرادی که در فضای علمی کار می کنند را باعث توسعه علم در کشور دانست
دكتر باقر لاريجاني چهره ماندگار سال 89 در گفتگو با خبرنگار واحد مركزي خبر گفت تشويق افرادي كه در فضاي علمي و فضاي تحقيقاتي كشور كار مي كنند باعث توسعه علم و دانش در كشور مي شود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران پس از مراسم هشتمين همايش چهره هاي ماندگار ايران در پاسخ به اين سوال كه علل انتخاب شما بعنوان چهره ماندگار چيست؟ افزود: شايد بدليل تحقيقاتي كه در حوزه پژوهش و فعاليتهايي كه در رشته كاري ام يعني ديابت، بيماري هاي غدد و بعضا اخلاق پزشكي و تلاشهايي كه در زمينه انتشارات داشتم مورد توجه قرار گرفتم . لازم به توضيح است كه در هشتمين همايش چهره هاي ماندگار ايران كه شامگاه پنج شنبه 27 آبان در تالار همايشهاي سازمان صداو سيما برگزار شد از 23 چهرهي ماندگار ايران تجليل بعمل آمد و دانشگاه علوم پزشكي تهران با سه چهره ماندگار در اين همايش درخشيد.
خلاصه فعاليت هاي دكتر لاريجاني
دكتر باقر لاريجاني فوق تخصص غدد و متابوليسم و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران نزديك به دو دهه در زمينه علوم غدد درون ريز و بيماريهاي غير واگير فعاليت مي كند. وي در سال 1372 پژوهشكده علوم غدد و متابوليسم را تاسيس كرد و از آن زمان تا كنون با همكاران متخصص خود فعاليت در زمينه علوم غدد درون ريز به ويژه ديابت و استئوپروز را آغاز نمود.
دكتر لاريجاني در زمينه ارتقاء آگاهي هاي عمومي افراد به ويژه در زمينه ديابت و عوارض آن و مشكلات اقتصادي و اجتماعي ناشي از آن در كشور و منطقه فعاليت هاي برجسته اي داشته است. احداث كلينيك تخصصي ديابت تهران، احداث اولين كلينيك تخصصي پاي ديابتي در 4 استان كشور و گسترش آن به ديگر استان ها، تدوين راهنماهاي باليني كنترل ديابت و استئوپروز، ايجاد شبكه ملي ديابت و استئوپروز با همكاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور، اجراي طرح هاي گسترده ملي و توليد روش ها و داروهايي نوين در پيشگيري و كنترل ديابت از ديگر دستاوردهاي وي در زمينه علوم غدد درون ريز است.
دكتر لاريجاني تصدي موقعيت هاي متعدد حرفه اي را از جمله معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران، معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و رياست بخش غدد بيمارستان دكتر شريعتي را در سابقه فعاليت حرفه اي خود دارد.
وي در حال حاضر رياست دانشگاه علوم پزشكي تهران و رياست پژوهشكده علوم غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران را بر عهده دارد.
پژوهشكده علوم غدد هم اكنون به عنوان قطب علمي پژوهشي غدد درون ريز و متابوليسم شناخته شده است و همچنين به دليل تلاش هاي ارزنده در زمينه ديابت و استئوپروز، در زمستان 1385 به عنوان همكار سازمان بهداشت جهاني در پژوهش، آموزش و مديريت استئوپروز و ديابت برگزيده شد و همچنين در ارزشيابي ساليانه معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت جمهوري اسلامي ايران به مدت 6 سال رتبه اول امتياز خام و سال 81 و 87 رتبه اول مراكز تحقيقاتي را در ميان ديگر مراكز كسب نموده است.
وي در مدت فعاليت حرفه اي خود با همكاري متخصصين و پژوهشگران پژوهشكده علوم غدد 16 جوايز ملي و بين المللي نظير جوايز جشنواره رازي، جشنواره خوارزمي و جشنواره ابن سينا، و عنوان دانشمند برتر آسيا و ديپلم افتخار دانشگاه كمبريج انگلستان را دريافت كرده است.
عضويت در 15 مركز ملي و 11 مركز علمي بين المللي نظير انجمن غدد آمريكا، انجمن ديابت آمريكا، بنياد بين المللي پوكي استخوان، بنياد بين المللي ديابت، انجمن بين المللي تالاسمي، انجمن بين المللي اخلاق زيستي و هيات تحريريه 12 مجله ملي و بين المللي از ديگر عناوين و مسئوليتهاي دكتر لاريجاني است. با نظارت دكتر لاريجاني بيش از 200 طرح داخلي از جمله داروي زخم پاي ديابتي آنژي پارس، 22 طرح ملي از جمله مطالعه وضعيت پوكي استخوان كشور، 20 طرح خارجي از جمله پيوند پانكراس و كاربرد سلول هاي بنيادي در درمان ديابت و 7 طرح با سازمان بهداشت جهاني طراحي و اجرا شده است.
وي راهنمايي و مشاوره حدود 100 پايان نامه دانشجويي در زمينه علوم غدد در مقاطع مختلف تحصيلي بر عهده داشته و نيز بيش از 70 مقاله و پوستر در همايش هاي ملي و بين المللي ارائه نموده و حدود 450 مقاله در مجلات معتبر ملي و بين المللي به چاپ رسانده است.
دكتر لاريجاني در مدت فعاليت حرفه اي خود بيش از 80 تفاهم نامه همكاري هاي داخلي و بين المللي در زمينه هاي مختلف علوم غدد به امضاء رسانده است. همچنين انتشار بيش از 120 كتاب، كتابچه، بروشور و پمفلت در زمينه بيماريهاي علوم غدد به ويژه ديابت از جمله فعاليتهاي وي در زمينه نشر است.
دكتر لاريجاني در چشم اندازي بلند مدت سعي دارد تا با همكاران متخصص و پژوهشگر خود در راستاي گسترش مرزهاي دانش و ارتقاء سلامت جامعه در زمينه غدد درون ريز و متابوليسم در سطح ملي و منطقه اي تلاش نمايد.
خبرنگار: مهدي گلپايگاني
ارسال به دوستان