فاطمه رحیمی کیان: لذت بخش ترین معاونتی که تا به حال تجربه کرده ام، معاونت دانشجویی و فرهنگی است
معاونت دانشجویی و فرهنگی روزهای پرکارش را در آغاز سال تحصیلی پشت سر گذاشته است. روزهایی که بیش از هر زمان دیگری بر محوریت دانشجو می گذرد
معاونت دانشجویی و فرهنگی روزهای پرکارش را در آغاز سال تحصیلی پشت سر گذاشته است. روزهایی که بیش از هر زمان دیگری بر محوریت دانشجو می گذرد. مراسم های معارفه دانشجویان، جشن اعیاد ذی حجه، بزرگداشت هفته دفاع مقدس و ایام عزاداری آقا سیدالشهدا امام حسین (ع) و ایام محرم؛ اما این معاونت روزهای آینده اش هم همچنان پر کار خواهد بود. با فاطمه رحیمی کیان در خصوص فعالیت های دانشجویی و فرهنگی دانشکده به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید.
از ابتدای مهر تا کنون معاونت دانشجویی و فرهنگی بیش از هر معاونت دیگری پر کار بوده است؛ چند رویداد را گذراندید و چند رویداد بسیار مهم را پیش رو دارید. مهم ترینش شاید جشنواره ابن سینا باشد، روز دانشجو، جشنواره فرهنگی دانشجویان و انتخابات شورای صنفی را هم در آینده دارید. ممنون می شوم گزارشی از آنچه از ابتدای سال تحصیلی جدید اتفاق افتاده و پیش زمینه ای از اتفاقاتی که قرار است در حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه بیفتد، ارائه دهید.
شروع سال تحصیلی جدید همزمان بود با ماه مبارک ذی الحجه و همین طور متعاقب آن ماه عظیم الشان محرم؛ همانطور که گفتید این تقارن هم رویدادهایی دانشگاهی و هم یک سری مناسبت های ملی و مذهبی را برای ما همراه داشت. اعیاد قربان و غدیر را همزمان با آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها داشتیم. در عین حال در مهرماه جشنواره سلامت زنان را داشتیم که متعاقب با سنوات قبل اساتید رشته پرستاری و مامایی و بهداشت باروری هم در بخش های آموزشی و هم در ارائه خدمات مشاوره ای همکاری ارزنده ای را با دفتر مشاوره امور زنان دانشگاه داشتند. در کنار آن دانشکده هم تشکل های دانشجویی در قالب بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دارد و هم کانون های دانشجویی چون کانون شعر و ادب ژیک، کانون خیریه فانوس، کانون قرآن و عترت و مهدویت. همانطور که می دانید از نیمسال قبل نیز واحد توانمندسازی زبان دانشجویی به مجموعه اضافه شده است. همه این عزیزان برنامه ای برای معارفه دانشجویان و اعیاد پیشنهاد داده بودند که حسب مورد در شورای فرهنگی دانشکده مطرح شد. پیرو آن جلسه مصوب شد که در قالب کمیته استقبال از دانشجویان جدید الورود بخشی از این برنامه ها به مرحله اجرا در آید و چون مقارن با جشن عید غدیر بود بخشی از برنامه ها در قالب گرامیداشت واقعه غدیر تحت عنوان همایش امامت و ولایت انجام شد که مشارکت بیشتر را کانون قرآن و عترت و مهدویت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت دانشجویی و فرهنگی به عهده داشتند. در کنار آن بخشی به برگزاری تور معرفی دانشکده برای دانشجویان جدید الورود اختصاص داده شده بود که در کنار آن معرفی تشکل های دانشجویی نیز انجام شد.
از رخدادهای پیش رو نیز همانطور که اشاره کردید می توانیم به ششمین کنگره تازه ترین دستاوردهای پژوهش که به نام استاد معظم پروفسور یلدا نامگذاری شده و در آبان ماه برگزار می شود، اشاره کنیم. خوشبختانه امسال هم مثل سال های گذشته هم در قسمت اساتید و هم در قسمت محققین جوان افرادی را معرفی کردیم که انشاا.. در پروسه داوری جز منتخبین باشند. ما انتخابات شورای صنفی دانشجویان را هم پیش رو داریم؛ خوشبختانه در جلسه شورای معاونین دانشگاه که روز دوشنبه 27 مهرماه با حضور آقای دکتر محقق برگزار شد، دانشکده پرستاری و مامایی و دانشکده داروسازی با توجه به حد نصاب تعداد کاندیدهایشان موفق شدند انتخابات شورای صنفی را دراین مرحله به نام خودشان ثبت کنند. انتخابات شورا نیز 9 و 10 آبان این برگزار می شود. خوشبختانه در این سری حد نصاب انتخابات 14 نفر بود که 17 نفر از دانشجویان ما کاندید این انتخابات شدند.
اعضای شورای صنفی چطور انتخاب می شوند؟
اسامی نهایی اعلا شده و عزیزان می توانند تا 24 ساعت مانده به انتخابات می توانند تبلیغات خودشان را شروع کنند. مطابق آئین نامه با توجه به تعداد دانشجویان هر دانشکده عضو اصلی و عضو علی البدل خواهیم داشت. چون دانشجویان ما بالای 500 نفر هستند ما می توانیم 7 عضو اصلی و 2 عضو علی البدل داشته باشیم.
برای دانشجویانی که ممکن است آشنایی نداشته باشند و یا جدیدالورود هستند کمی در مورد شورای صنفی توضیح دهید؛ نقش شورای صنفی چیست؟ چقدر آزادی عمل دارد؟ نقشش در دانشگاه چیست؟ چقدر می تواند منافع دانشجویان دانشکده را در دانشگاه پیگیری کند؟
در مقدمه آئین نامه شورای صنفی دانشجویان که به امضای وزیر محترم بهداشت در 27 اسفندماه 93 ارسال شد؛ اظهار شده بود که به منظور ایجاد بستر مناسب برای تقویت زمینه های همفکری و مشارکت دانشجویان در امور صنفی و حفظ و پیگیری حقوق و حریم دانشجویی، شورای صنفی در دانشگاه های علوم پزشکی براساس مفاد آئین نامه تشکیل شود. این آئین نامه دارای 9 ماده، 9 تبصره و 22 بند است که در قسمت های مختلف که از حقوق صنفی یاد می شود مجموعه ای شامل امور رفاهی، امور تغذیه، خوابگاه ها، خدمات دانشجویی، امور آموزشی، تجهیزات کتابخانه ای، خدمات رایانه ای، تکثیر و باقی موارد را در بر می گیرد.
در این آئین نامه این که تیم هیات مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویان متشکل از چه کسانی هستند دقیقا مشخص شده است. کمیته نظارت و اجرایی و اهداف تشکیل این تیم به ترتیب مشخص شده اند. همانطور که گفتم متناسب با تعداد دانشجویان هر واحد مشخص شده است. دانشجویان کارشناسی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می توانند در این انتخابات شرکت کنند. 17 نفری که از دانشکده ما کاندید شدند از هر دو رشته پرستاری و مامایی و از مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند و خوشبختانه ترکیب خوب و جامعی ایجاد شده است.
دوره عضویت در شورای صنفی چه مدت است؟
احکام معمولا دو ساله داده می شود.
برویم سراغ روز دانشجو و جشنواره ابن سینا...
امسال دانشگاه برای دومین بار به خاطر اهمیتی که برای دانشجویان عزیز قائل است و از آنجایی که نماد آموزش عالی کشور است و بالتبع انتظار می رود که دانشجویان ما از توانمندی های بالایی برخوردار باشند؛ در 8 محور مجددا این جشنواره را برگزار می کند. دانشجویانی که به تازگی وارد دانشگاه شدند تا دانشجویانی که کمتر از یک سال از مدت دانش آموختگی شان می گذرد می توانند در این جشنواره شرکت کنند. برای منتخبین جوایز خوب و ارزنده ای در نظر گرفته شده است و هم از نظر رقم اهدایی و هم از نظر گرنت آن را افزایش داده اند. سعی کردند زمان بندی را به گونه ای داشته باشند که دقیقا در روز 16 آذر که روز دانشجو هست، برنامه اختتامیه جشنواره را داشته باشیم و منتخبین در یک برنامه جامع در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی معرفی شوند.
وضعیت دانشکده در این جشنواره چطور است؟
در جلسه شورای معاونین دانشجویی و فرهنگی که 27 مهرماه برگزار شد؛ آمار شرکت کنندگان جشنواره قبلی اعلام شد که دانشکده پرستاری و مامایی بعد از پزشکی و بهداشت هم از نظر آمار شرکت کنندگان که اسم خودشان را در سایت ثبت کرده بودند، بالا بود. از 38 منتخب در جشنواره سال گذشته 4 نفر از دانشکده ما بودند. امسال هم امیدواریم آمار رو به افزایش باشد. اما خوب دانشجویان عزیز به علت مشغله هایی که دارند معمولا روزهای آخر ثبت نام می کنند. آمار باید نهایی شود تا بتوان آن را با سال پیش مقایسه کرد.
جشنواره تغییری نسبت به سال گذشته داشته است؟
بخشی از جشنواره، بخش کیفیت خدمات سلامت هست و تغییری که نسبت به سال گذشته داشته است، شناسایی و تقدیر از دانشجویانی است که سال گذشته خدمات ارزنده و اثرگذاری در حیطه اخلاق، تعهد و تعالی حرفه ای داشتند؛ هم از طرف خودشان، همتایان، اساتید و مدیران می تواند اعلام شود. در حقیقت این بخش تقویت شده است و خوشبختانه این بخش از جشنواره تا 6 آبان ماه برای معرفی کاندیدها فرصت دارد.
شاید یکی از دلایل عدم شرکت دانشجویان نگرانی از سختی ملاک های ارزیابی و نیاوردن امتیازهای لازم برای شرکت در جشنواره است؟ شما این جشنواره را چطور می بینید؟
این جشنواره به عنوان یک رخداد دانشجویی ارزشمند است. دانشجویان ممکن است در عرصه رقابت با سایر دانشجویان شجاعت و اعتماد به نفس لازم برای شرکت در جشنواره را نداشته باشند. اما وقتی فرم ها را پر می کنند ومستندات خودشان را ارسال می کنند و امتیاز قابل قبولی می گیرد، با خودش فکر می کنند چرا فرصت های قبلی را استفاده نکرده اند. خوشبختانه الان جشنواره 8 محور را در برمی گیرد و از تنوع خیلی زیادی برخوردار است و دانشجویان می توانند متناسب با مستنداتشان بیش از یک محور را برای شرکت در جشنواره انتخاب کنند. یکی دیگر از محسنات این جشنواره این است که رتبه های اول تا سوم ندارد. در حقیقت برحسب تعداد افراد شرکت کننده در هر محور هیات داوران تصمیم می گیرند که چند نفر منتخب داشته باشند. در این صورت دیگر رتبه اول و .. نداریم و همه به عنوان منتخب در هر یک از 8 محور معرفی می شوند.
شما به عنوان معاون دانشجویی و فرهنگی ابزارهایی را برای اطلاع رسانی و تشویق دانشجویان دارید؛ اما ابزارهای اطلاع رسانی محدودیت و شدت تاثیر متفاوتی دارند. شاید در زمینه دانشجویان تشویق های فردی و اطلاع رسانی های محاوره ای بیشتر جواب می دهد؛ شما نقش اساتید را در تشویق دانشجویان چطور می بینید؟ در حال حاضر این کمک را از طرف اساتید دارید؟
به نکته خوبی اشاره کردید. خوشبختانه مدیران گروه های آموزشی هم در ارتباط با این جشنواره و هم جشنواره دکتر یلدا، مطابق اطلاع رسانی هایی که شده است تماس گرفتند و دانشجویانی را به ما معرفی کردند. در شورای آموزشی و تحصیلات تکمیلی هم از طریق اعضای هیات رئیسه خواستیم هم خود اعضا و هم سایر اساتید به خصوص در مواردی که دانشجویان شاخصی می شناسند حتما آنها ترغیب کنند. به هر حال در این خصوص حتما دانشجو خودش باید وارد سایت شود و ثبت نام کند. ما در معاونت با تشکل ها و کانون های دانشجویی هم سروکار داریم و از این طریق هم راهی برای ترغیب دانشجویان داریم.
شما در کارنامه خودتان سابقه تشکیل شورای فرهنگی را هم دارید. شورای فرهنگی به این شکل در سایر دانشکده ها هم برگزار می شود؟
ترکیب شورای فرهنگی در دانشکده ما اگر نگویم منحصر به فرد، اما به گفته خود مدیر محترم امور فرهنگی دانشگاه آقای دکتر باقرزاده و کارشناسان آن حوزه، یکی از قوی ترین شوراهاست. ما در آئین نامه شورای فرهنگی سعی کردیم نمایندگانی از اساتید و کارکنان داشته باشیم و فراخور تشکل های مختلف دانشجویی نیز نمایندگانی از این عزیزان را داشته باشیم. آقای دکتر چراغی ریاست شورا را به عهده دارند، بنده دبیر شورا هستم و رابط محترم دفتر نهاد رهبری نیز عضو این شورا هستند. ضمنا آقای دکتر چراغی نمایندگانی را نیز از طرف خودشان به ترکیب شورا اضافه کرده اند. دوست داریم علی رغم این که می خواهیم فضای شادابی را در دانشکده داشته باشیم در عین حال فضا فرهنگی هم باشد به همین خاطر سعی کردیم ترکیب جامعی در این شورا داشته باشیم تا بر اساس اهداف چهارساله دانشگاه و برنامه های فرهنگی دانشکده همگام پیش رویم.
از روند شورای فرهنگی راضی هستید؟
یکی از جلسات شورای فرهنگی دانشگاه اردیبهشت ماه امسال در دانشکده خودمان برگزار شد؛ و خوشبختانه برنامه های فرهنگی ما که ارائه شد باعث شد بعضی از دانشکده های دیگر هم الگوبرداری کنند. تا این لحظه هنوز هیچ دانشکده دیگری این شورا را در دانشکده خودش برگزار نکرده است. این می تواند نقطه قوت ما باشد. ما سعی کردیم در راستای برنامه هایی که سرکار خانم دکتر راستی داشتند حرکت کنیم، من هم ایشان را به شخصه خیلی دوست دارم و هم بسیار از ایشان یاد گرفتم، و چون ایشان بستر مناسب فرهنگی را فراهم کرده بودند دانشگاه هم به ما به عنوان یک دانشکده پیشرو نگاه می کند. خوشبختانه برنامه هایی که در جلسه هیات رئیسه دانشگاه در راستای برنامه های چهارساله دانشگاه ارائه دادیم مورد پذیرش قرار گرفت. از نظر میزان دسترسی به اهداف نیز وضعیت ما قابل قبول است. اما متاسفانه در قسمت نظرسنجی ها استقبال خوبی را مشاهده نمی کنیم. اساتید و همکاران هم خیلی کم در این مقوله فعال هستند و همکاری می کنند.
معاونت دانشجویی و فرهنگی معاونت سخت، حساس و پر کاری است و با قسمت اعظم مشتریان ما طرف است. این معاونت باید اینقدر انعطاف داشته باشد که با تک تک افرادی که به عنوان دانشجو در دانشکده هستند بتواند راه بیاید. اینها شاید خارج از چارچوب قانون و آیین نامه باشد. حس شما به معاونت دانشجویی و فرهنگی، سختی کار و شیرینی همزمانش چیست؟
قبل از این که وارد پاسخ این سئوال شوم؛ باید بگویم من قریب به 25 سال سابقه کار در دانشکده پرستاری و مامایی دارم که تقریبا 18 سال آن در قالب پست های اجرایی بوده است. معاونت های آموزشی، آموزشی –پژوهشی، پژوهشی و در حال حاضر معاونت دانشجوئی و فرهنگی را تجربه کرده ام. بدون اغراق می گویم که لذت بخش ترین معاونتی که تا به حال تجربه کرده ام معاونت دانشجویی و فرهنگی است. اشاره کردید به سختی های کار؛ سخت است اما در عین حال شیرینی های زیادی هم دارد. دلیلش طراوت، سرزندگی، نشاط و پویایی است که در دانشجوها وجود دارد. خلاقیت، پاکی و صداقتی که در دانشجویان هست می تواند به عنوان نقاط قوت این پست باشد. اما خوب حساسیت های خاص خودش را هم دارد. انسان موجود پیچیده ای است و برقرار کردن ارتباط با انسان ها می تواند زمان بر باشد. لازمه ارتباط شناخت است و شناخت مستلزم زمان است. احساس می کنم به شخصه در خیلی موارد انعطاف پذیر هستم. حسب مورد براساس اختیاراتی که به خاطر پستم به من داده شده است با دانشجویان و همکاران مساعدت های لازم را دارم. اما در عین حال فوق العاده قانون مند هستم. ما باید در راستای سیاست های سازمان، سیاست های دانشگاه، تاکیداتی را که آقای دکتر چراغی ریاست محترم دانشکده در صحبت هایشان دارند، منشور اخلاقی دانشکده، التزاماتی که در قبال همدیگر و سازمان و شعار ما که تعهد حرفه ای، استعلای آموزش بالینی وپژوهش در پرستاری و مامایی است گام برداریم.
شما با دانشجویانی طرف هستید که دانشجویان دانشگاه برتر کشور هستند و بنابراین انتظار دارند در مقایسه با سایر دانشگاه ها امکانات و برنامه های فوق العاده ای را دریافت کنند. یک نکته ای که به عنوان نقد به معاونت دانشجویی و فرهنگی وارد می شود؛ کمبود امکانات و تسهیلات در برگزاری اردوهای دانشجویی، برنامه های مربوط به روز دانشجو، روز پرستار، روزماما و .. است. خودتان برای مرتفع کردن این کمبودها و احساس نیازها چه برنامه ای دارید؟
دانشجوهای عزیز ما خیلی پرشور هستند، در برخی از مواقع صبرشان کم است و خیلی هم دوست ندارند از طریق بوروکراسی اداری و مسیر فرایندهای ما کار را پیش ببرند. دوست دارند بلافاصله که درخواست را ارائه می دهند پاسخ موافق را داشته باشند. شما به اردوهای دانشجویی اشاره کردید؛ بودجه کم است و تقریبا از اواخر سال 91 بودجه فرهنگی دانشکده ها قطع شده است. اردوهای دانشجویی به عنوان یک فعالیت دانشجویی محسوب می شود. در نتیجه بودجه اش باید از طریق معاونت دانشجوئی و فرهنگی دانشگاه تامین شود و خواه ناخواه تابع دستور العمل های خاصی است. طبق دستورالعمل باید از 20 روز قبل اسامی افراد، هدف برگزاری، مبدا، مقصد و سرپرستی اردو مشخص باشد. بعد از آن باید درخواست به دانشگاه ارائه شود تا برای آن بودجه تخصیص داده شود. مسلما این پروسه زمان بری است و دانشجویان ممکن است فکر کنند ما همکاری لازم را با آنها نداریم. در رابطه با بودجه فرهنگی نیز معاونین دانشکده ها به کرات به حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه اعلام کردند که قطع بودجه در برنامه ها روکود ایجاد کرده است. همانطور که می دانید برنامه های فرهنگی نیازمند بودجه است و یک همکاری بین بخشی قوی ای را می طلبد. ما هم در زمینه نیروی انسانی مشکل کمبود کارشناس را داریم و هم در زمینه بودجه. با همین نیروهایی که در حال حاضر داریم سعی کردیم برنامه ها را در راستای اهداف برنامه چهارساله دانشگاه پیش ببریم. نمی توانم بگویم کار من خیلی متمایز از بقیه بوده است. من در راستای موارد قبلی سعی کردم در همان مسیر حرکت کنم اما می توانم بگویم در قسمت فعالیت های فرهنگی برنامه هایمان براساس مصوباتی که در شورای فرهنگی داشتیم از تنوع خوبی برخوردار بوده است. ما به مناسبت های مختلف مراسم بزرگداشت داشتیم، طرح تکریم نیروهای خدماتی راداشتیم. در جشن یکپارچه دانش آموختگان دانشگاه از چند ماه قبل هماهنگی ها صورت می گیرد و سعی می کنیم نظرسنجی از تمامی ابعاد داشته باشیم. همین جا لازم است بگویم که دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه از دانشکده ها خواسته است که معیارهایشان را برای انتخاب استاد و دانش آموخته منتخب و برگزیده ارائه دهند؛ و باید بگویم که معیارهایی که از دانشکده ما به آن دفتر ارسال شده است از جمله جامع ترین معیارها بوده است. همان معیارها را هم سعی کرده اند برای سایر دانشکده ها ارائه کنند. این یک نقطه قوت برای دانشکده ماست و من از تمام کسانی که در این زمینه به ما کمک کردند تشکر می کنم. مورد دیگر بحث گزارش های تصویری است که از برنامه های فرهنگی مان داشتیم. علی رغم این که فرمت تغییر کرد و از ما خواستند براساس راهبردهای 13 گانه برنامه هایمان را طبقه بندی کنیم،لازم است که اینجا از زحمات خانم فرحناز حیدری کارشناس محترم فرهنگی مان تقدیر کنم، گزارش تصویری ایشان اینقدر جذاب و کامل بود که ما به عنوان یکی از مراکزی که بهترین فعالیت فرهنگی را در شش ماهه اول سال گزارش کرده اند در دانشگاه معرفی شدیم؛ این جای خوشبختی دارد. من از تشکل های عزیز هم تشکر می کنم؛ هم تشکل بسیج دانشجویی که در راستای علاقه مندی هایش برنامه هایی از جمله زیارت عاشورا و عزاداری هایی دهه اول محرم که تا سوم امام (ع) نیز ادامه داشت؛ برگزار کرد. این تشکل در بزرگداشت هفته دفاع مقدس نمایشگاه عکس برپا کرد. برگزاری اردوی تفریحی زیارتی امامزاده داود برای دانشجویان ورودی جدید را هم این تشکل با هماهنگی دفتر نهاد رهبری برگزار کرد. انجمن اسلامی نیز در هفته دفاع مقدس برنامه خاطره خوانی گذاشت که از آقای تفاق به عنوان پرستار مبارزی که در طول جنگ تحمیلی خدماتی را ارائه کرده بودند و از خانم دکتر قدیریان پژوهشگر نیز دعوت کردند. ما هم سعی کردیم در مقدمات کار امکانات لازم را برایشان فراهم کنیم و جوایزی را به رسم یادبود برای سخنرانان و مدعوین در نظر گرفتیم. به شیوه های مختلف سعی کردیم جوایزی که به طور خاص برای مسابقات فرهنگی در نظر می گیریم از تنوع خاصی برخوردار باشد که رضایت خاطر دوستان را جلب کند. سعی کردیم فراخور شرایط، امکانات و پیشنهاداتی که به دفتر می رسد مناسبت ها و بزرگداشت هایی چون مراسم روز پدر و میلاد حضرت علی (ع)، روز جوان و میلاد حضرت علی اکبر و نیمه شعبان را در دانشکده داشته باشیم. یکی از برنامه هایی که نیمه شعبان دانشجویان ما در همکاری با کانون قرآن و عترت انجام دادند ، عیادت از بچه های بستری در مرکز طبی کودکان و دو مرکز درمانی دیگر و پخش هدایا بین بچه ها بود. اخیرا در راستای همایش کودکان کاری که به خصوص کانون خیریه فانوس تحت نظارت و سرپرستی اساتید گروه پرستاری کودکان خانم زارعی و گودرزی انجام داده اند این بود که در کنار همایش، یک بخش نقاشی برای کودکان گذاشتند که با استقبال خوبی از طرف کودکان، والدین و سرپرستاران بخش روبرو شد. نمونه دیگر هم برنامه ای بود که بسیج دانشجویی به نظارت سرکار خانم زارعی در روز هفتم ماه محرم در مهدکودک دانشکده برای کودکان اجرا کردند.
می خواهم به یک نکته ای اشاره کنم در مورد بحث زنان؛ یکی از نقاط قوتی که شما به عنوان معاون دانشجویی و فرهنگی دارید این است که ماما هستید و در بستری کار می کنید که قریب به اتفاق جمعیت آن را زنان تشکیل می دهند. همانطور که می دانید خیلی از مسائل هست که با توجه به شرایط جامعه نیاز به آگاهی رسانی و کمک رسانی دارد. در دانشگاه مرکز امور زنان هست و خدماتی را ارائه می دهد؛ اما در دانشکده هیچ فعالیتی انجام نشده است که تمرکزش روی زنان باشد. البته در جریان هستم که دانشکده در راستای پاسخگوئی اجتماعی خدماتی را به زنان در خارج از دانشگاه ارائه می دهد. شما به عنوان معاون دانشجویی و فرهنگی چه برنامه ای برای زنان دانشکده دارید؟
نه این که ما به این مسئله اهمیت ندهیم و مغفول مانده باشد. اما وقتی بحث مشکلات و مشاوره پیش می آید یک بخش ما هستیم و یک بخش فردی است که نیاز به خدمات مشاوره ای دارد. فراخور رشته مان و نزدیکی که ما با خانم ها در سنین مختلف داریم و شاید شناختی که دانشجویان با ما و در حقیقت گروه مامایی و بهداشت باروری دارند تعداد زیادی به صورت غیررسمی از ما مشاوره می گیرند. من یک سال مسئول اساتید مشاوره تحصیلی دانشکده بودم و این مسئله باعث شد که غیر از دانشجویان از گروه های دیگر دانشکده هم به ما مراجعه کنند؛ همکاران مسائلشان را راحت تر مطرح می کردند اما دانشجویان در ابتدا احساس راحتی نداشتند. اما بعد از مدتی دانشجویان نیز به اساتید مشاور جذب شدند. مواردی بود که حتی با خانواده هایشان مراجعه کردند. مشاوره های رسمی تر را سعی کردیم به فراخور مناسبت ها اعلام کنیم. در ارتباط با هفته سلامت همکاران وقت و مکانی مستقل را برای مشاوره اعلام کردند. با توجه به رسالتی که احساس می کردیم در زمینه آزمایشاتی که به خانم ها و وضعیت سلامتی آنها مربوط می شود برنامه های مختلفی را اجرا کردیم. نمونه بارزش همین خدماتی بود که در ارتباط با دفتر مشاوره امور زنان از ما خواستند و ما هم همکاری کردیم. اما با این حال من هم این مسئله را که شما گفتید قبول دارم و احساس نیاز می کنم. لازمه اش این است که هم بخش های مختلف با هم همفکری داشته باشند و هم مراجعین ما اهمیت قضیه را درک کنند.
چیزی که تمرکز اصلی صحبت من بود، جذب و آگاهی رسانی به آن جمعیت خاموشی است که شاید هیچ گاه برای گرفتن مشاوره های فردی به کسی مراجعه نکنند. کسانی که اگر شما یک کارگاه با یک عنوان جامع بگذارید شاید در آن کارگاه بنشینند و اطلاعات لازم را غیر مستقیم دریافت کنند.
بله؛ من فرمایش شما را قبول دارم. البته کارگاه ها معمولا از طریق دفتر آموزش مداوم برگزار می شود که یک نمونه اش را تحت عنوان سمینار" اصول و مبانی رفتار جنسی" به دبیری علمی خانم دکتر زیبا تقی زاده در 8 و 9 آبان ماه خواهیم داشت. برای انجام این سمینارها و کارگاه ها به صورت مدون و برنامه ریزی شده نیاز هست که ما هماهنگی های لازم را با همکارانی که تمایل بیشتری دارند داشته باشیم.
بسیار سپاسگزار هستم از این که وقت خودتان را در اختیار ما قرار دادید؛ اگر موردی هست که مطرح نشده است؛ می توانید در پایان اضافه بفرمائید.
مورد دیگر جشنواره فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور است. امسال هفتمین جشنواره فرهنگی دانشجویی برگزار می شود. ما اطلاع رسانی های لازم را در این زمینه انجام داده ایم. معمولا دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دلیل مشغله ای که دارند و تمرکز بیشتری که بر آموزش و پژوهش دارند ممکن است کمتر به جشنواره ها ورود پیدا می کنند. این جشنواره بیشتر جنبه فرهنگی دارد و به هنرهای نمایشی، نقاشی، خطاطی، شعر، ادب و موسیقی برمی گردد. علاقه مندان فعال در این زمینه ها می توانند در این جشنواره شرکت کنند. دانشجویان می توانند تا 27 آبان ماه ثبت نام اولیه را انجام دهند و بعد اصل اثر خودشان را تا 30 آبان ماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. نکته مهم دیگر این است که برگزاری جشنواره در رشته های مختلف در زمان های متفاوتی خواهد بود. به طور مثال داوری مرحله کشوری رشته های موسیقی و پانتومیم در دی ماه برگزار می شود.
در این ایام عزیز یک دعا کنید و یک آرزو هم برای دانشجویان و دانشکده داشته باشید
اللهم عجل لولیک الفرج؛ انشاا... که اعمال، گفتار، رفتار و حتی پندارمان در سایه عنایت حضرت ولیعصر (عج) قرار بگیرد و حضرت ما را یاری کنند. انشاا.. اخلاص در عمل داشته باشیم و خطاها و اشتباهاتمان کمافی سابق مورد لطف و بخشش قرار بگیرد و خودشان مسیر را برایمان هموار کنند. انشاا.. برای همه سلامتی باشد. خطابم با دانشجویان عزیز است؛ دنبال قدم های بزرگ نباشند؛ قدم های کوچک بردارند اما مصصم باشند، تلاش کنند و توکلشان به خداوند باشد
ارسال به دوستان