دکتر گتمیری: هدف اصلی دانشگاه تولید محصولی است که در خدمت جامعه باشد
رئیس مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه، بابیان اینکه بیماری مزمن کلیه ازجمله بیماریهایی است که 90 درصد افراد از بیماری خود خبر ندارند؛ یکی از وظایف اصلی دانشگاه را افزایش آگاهی جامعه و حساس سازی افراد نسبت بهسلامت خود دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید منصور گتمیری رئیس مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه، با اشاره به رویکرد دانشگاه در خدمت به جامعه گفت: موضوع دانشگاه جامعنگر مدتها است که مطرح است. دانشگاهی موفق است که خود را در پیلهای محبوس نکند و همچنان که در مرزهای دانش تلاش میکند و وظیفه پیشرانی قافلهی علمی را بر عهد دارد؛ در خدمت هدفی مهمتر باشد و اینکه محصول دانشگاه در خدمت جامعه قرار بگیرد. به همین دلیل دانشگاه باید نیازهای اجتماع را رصد کند و پاسخ نیازها را در سریعترین زمان به دست جامعه برساند و گرههای اجتماع را باز کند و سطح جامعه را ارتقاء دهد.
رئیس مرکز تحقیقات نفرولوژی، هدف اصلی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ارتقا سلامت جامعه دانست و گفت: برای تحقق این امر، دانشگاه، بهصورت متداول و منظم باید نسبت به رخ دادهای درون جامعه حساس باشد و آن را بهدقت موردبررسی قرار دهد و در کوتاهترین زمان رخدادی را که منجر به آسیب میشود برطرف کند.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: در موضوع کرونا نیز با سرعتبالا و تلفات کمتر توانستیم این بحران را پشت سر بگذاریم که پرچمداران این امر دانشگاهها بودند. جامعه علمی توانست ویروس را بشناسند و در عرض یک سال رکورد تولید واکسن را بشکند. امیدوارم دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز بتواند باقدرت بیشتری در زمینه ارتقاء کیفی سلامت جامعه به نحو احسن عمل کند.
رئیس مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوع بیماریهای کلیه در ایران گفت: بیماری مزمن کلیه یکی از شایعترین بیماریهاست بهطوریکه حدود 10 تا 15 درصد جامعه به آن مبتلا هستند. این درحالی است که حدود90 درصد از افراد از بیماری خود خبر ندارند.
دکتر گتمیری با تأکید بر نقش دانشگاه در آگاهی بخشی به جامعه گفت: در قدم اول جامعه باید نسبت به تشخیص این بیماری حساس باشد و این برعهده دانشگاه است که در سطح جامعه این آگاهی را ارتقاء دهد تا موارد بیماری مزمن کلیه زودتر تشخیص داده شود.
وی دیابت و فشارخون را دو عامل مهم در ایجاد بیماریهای مزمن کلیه دانست و گفت: این درحالی است که فشارخون نیز بهعنوان بیماری پنهان شناخته میشود بنابراین افرادی که از بیماریشان مطلع نیستند باید آگاه و نسبت به بیماریشان حساس شوند.
دکتر گتمیری تعامل رسانهها با دانشگاه را در افزایش آگاهی جامعه مؤثر دانست و گفت: امیدوارم با کمک رسانهها در مسیری قرار بگیریم که نسبت به دو عامل پرخطر دیابت و فشارخون که مهمترین عوامل مرگومیر و ناتوانی افراد است حساس باشیم و سعی کنیم مصرف نمک را کم و فعالیت فیزیکی را بیشتر کنیم تا بیماری مزمن کلیه در جامعه کاهش پیدا کند.
منبع خبر: سایت راوبط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ارسال به دوستان